Písek: V domech s pečovatelskou službou se očkovalo proti koronaviru

28.02.2021 17:39

Více než 200 klientů píseckých domů s pečovatelskou službou bylo během čtvrtka 24. a pátku 25. února naočkováno proti koronaviru přímo v místě svého pobytu. Očkovací tým z písecké nemocnice navštívil objekty, ve kterých se byty s pečovatelskou službou nacházejí, tedy domy v Čechově a Topělecké ulici, na nábřeží 1. máje, Jiráskově nábřeží a na Mírovém náměstí.

Písek: V domech s pečovatelskou službou se očkovalo proti koronaviru
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Vakcínu dostali všichni klienti, kteří o ni projevili zájem. „Očkovací centrum Nemocnice Písek oslovilo město Písek, zda by organizačně zajistilo očkování proti koronaviru pro obyvatele zdejších domů s pečovatelskou službou přímo v místě jejich pobytu. Během krátkého času jsme zajistili vše nezbytné, aby zdravotníci mohli přijet a zájemce naočkovat,“ uvedla vedoucí odboru sociálních věcí Michaela Baslerová. V domech s pečovatelskou službou bydlí zhruba 400 lidí, někteří již byli očkováni v uplynulých týdnech, jiní jej nyní nemohli podstoupit ze zdravotních důvodů nebo o něj neměli zájem. 

„Hladký průběh očkování pomáhali zajistit pracovníci Městského střediska sociálních služeb, Českého červeného kříže Písek, Diakonie Písek, Oblastní charity Písek, úředníci a dobrovolníci z městského úřadu. Za jejich práci jim patří velký dík,“ řekl místostarosta Petr Hladík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…