Písek: V lednu vyjede do ulic Taxík Maxík

16.12.2018 12:43

Od nového roku je pro seniory a zdravotně handicapované obyvatele Písku, držitele průkazu ZTP a ZTP/P, připravena nová speciální přepravní služba. Za poplatek 30 korun si budou moci objednat Taxík Maxík.

Písek: V lednu vyjede do ulic Taxík Maxík
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Cílem projektu je zvýšit komfort dopravy pro hůře pohyblivé osoby starší 70 let a lidi s postižením, kteří byli dosud při vyřizování běžných pochůzek po městě obvykle odkázání na pomoc druhých. Tím se zbytečně omezovala jejich soběstačnost a prohlubovala izolace. Jsme rádi, že tuto službu budeme moci našim seniorům nyní nabídnout,“ říká místostarosta Petr Hladík, v jehož gesci jsou sociální záležitosti.

Slavnostní předání vozu Ford Tourneo upraveného i pro převoz vozíčkářů se uskutečnilo 10. prosince v Praze. Taxík doveze klienty i s případným doprovodem k lékaři, na větší nákup, na úřad nebo třeba za kulturou. K dispozici bude na telefonické objednání v pracovní dny od 7 do 16 hodin. Objednat si přepravu bude možné nejpozději den předem na telefonních číslech 731 517 801 nebo 731 520 396. Provozovatelem taxíku je Městské středisko sociálních služeb Písek. Pro tento účel organizace zaměstná na 1,5 pracovního úvazku dva řidiče, kteří se budou střídat ve voze a na dispečinku. Služba taxíku je nekomerční a město na jeho provoz bude přispívat. Přepravní podmínky jsou vyvěšeny na stránkách MěSSS Písek.

„Těší mě, že městské středisko sociálních služeb je součástí tohoto projektu. Líbí se mi na něm, že podpoří aktivizaci a socializaci seniorů či pohybově handicapovaných lidí. Jsem velice vděčná za to, že se takové věci daří v našem městě realizovat,“ dodává ředitelka střediska Marcela Průšová.

Taxík Maxík je projektem Nadace Charty 77 ve spolupráci se Senzačními seniory a společností Česká lékárna Holding.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …