Písek: Výuku tělocviku zpestřují ve školách trenéři

27.02.2023 16:43 | Tisková zpráva

Výuku tělesné výchovy zpestřují na čtyřech ze šesti píseckých základních škol proškolení sportovní trenéři. Učitelé s nimi spolupracují už druhý školní rok díky programu Trenéři ve škole.

Písek: Výuku tělocviku zpestřují ve školách trenéři
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Cílem této aktivity je děti „rozhýbat“ a vybudovat v nich pozitivní vztah ke sportu, a to tím, že jim trenéři při hodinách tělocviku nabízejí pestrou pohybovou činnost. Trenéři působí na prvním stupni základních škol. Hodinu tělocviku vedou spolu s učitelem nebo učitelkou, to umožňuje rozdělit děti do skupin a efektivně využít vyučovací hodinu.

Trenéři dětem představují různé druhy sportů, například házenou, florbal, volejbal, atletiku nebo judo. Snaží se do samotných cvičení a her zapojit i učitele, kteří díky společně vedeným hodinám získají tipy na nové pohybové aktivity, které mohou do hodin tělesné výchovy zařadit.

Trenéři mají zakázáno využívat tento program k náboru nových členů. Město Písek na trenéry v roce 2022 přispělo celkovou částkou 283 000 korun. Vzhledem k pozitivnímu ohlasu od ředitelů škol i samotných tělocvikářů chce účast škol v tomto program i nadále podporovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…