Písek: Zájem o sdílená kola prověří zkušební provoz

03.05.2019 18:16

V letní sezóně by se v Písku na zkoušku mohla objevit kola ke sdílení. Rada města souhlasila s nabídkou firmy REKOLA Bikesharing na pětiměsíční testovací provoz 60 bicyklů za cenu 835 tisíc korun s DPH. Pokud zastupitelstvo schválí rozpočtovou změnu pro tuto službu, následnému podpisu smlouvy by nemělo nic bránit.

Písek: Zájem o sdílená kola prověří zkušební provoz
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Kola ke sdílení s charakteristickou růžovou barvou budou k využití pro dopravu po širším centru města. „Služba bude zahrnovat dodání a kompletní zajištění i servis sdílených kol,“ vysvětluje místostarosta Petr Hladík. „Město si díky testovacímu provozu může ověřit zájem o tento druh mobility. Získaná data pomohou určit například také, kde by bylo vhodné vybudovat cyklostojany či další cyklistickou infrastrukturu.“

Půjčit si kolo půjde přes mobilní aplikaci. Využívat je budou moci místní i turisté. Tento způsob dopravy funguje vedle Prahy třeba i v Českých Budějovicích a několika dalších městech.

„Nabídka na provedení zkušebního provozu je vhodným a jediným relevantním nástrojem, jak potvrdit či vyvrátit předpoklad, že o službu sdílení kol bude ze strany veřejnosti zájem, a jestli tento zájem bude takový, aby opravňoval město do projektu případně investovat další prostředky,“ říká Petr jelínek, cyklokoordinátor města Písku.

Pokud dojde k podpisu smlouvy, sdílená kola by se v ulicích města mohla objevit už na začátku prázdnin. Udržitelná mobilita je součástí strategického plánu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…