Ples města Říčany 2016 se nesl v duchu noblesy a plesové etiky s kapkou humoru

29.02.2016 21:30

Sobotní večer patřil v kulturním centru Labuť v Říčanech jedné z nejslavnostnějších akcí roku. Kulturní sál totiž ovládl již popáté reprezentační ples města Říčany.

Ples města Říčany 2016 se nesl v duchu noblesy a plesové etiky s kapkou humoru
Foto: Říčany
Popisek: Ples města Říčany

Moderátorské role se s odlehčením a vtipem zhostili výherci soutěže StarDance 2015 Marie Doležalová a Marek Zelinka. O taneční vystoupení se postarali i další profesionální tanečníci a o příjemný hudební zážitek se zasloužil známý muzikant Felix Slováček. Za doprovodu hudební kapely Červení panteři byl po celý večer taneční parket zaplněn do posledního místa.

Návštěvníky čekal jako každý rok večer s bohatým kulturním programem a lákavou tombolou. Hlavními hosty byli Felix Slováček a vrcholem akce taneční čísla aktuálních vítězů soutěže Stardance – když hvězdy tančí Marie Doležalové a Marka Zelinky. Ti také celým programem provázeli. Skvěle se doplňovali a s notnou dávkou vtipu představili všem přítomným pravidla plesové etiky. Návštěvníci se dozvěděli, jak se na ples vhodně obléknout, jakým způsobem smí muži požádat ženy o tanec, jak komunikovat při tanci a mnoho dalších pouček.

Ples města sklidil letos velký úspěch, do posledního místa byl vyprodán a na místě se prodalo také několik vstupenek na stání. Již od prvních tónů svižné muziky bigbandu Červení panteři taneční parket obsypalo několik tanečních párů. Že šlo o skvělý hudební doprovod, bylo zřejmé už jen tím, že při některých písních nebylo v sále téměř k hnutí.

Bohatá taneční nadílka

První vsuvkou bylo taneční představení dvou souborů z taneční školy Twist Říčany. Z akrobatických kousků úspěšných rokenrolových variací se chvílemi až tajil dech. V další přestávce diváci s úžasem v očích sledovali vystoupení tří tanečních párů z tanečního klubu Fuego, kteří zatančili pět živelných latinskoamerických tanců od rumby až po paso doble. Obrovský aplaus sklidil především nezkušenější pár a hlavní trenéři Jan a Pavla Beránkovi. Interesantní a nevšední umělecký tanec představující dobro a zlo viděli hosté v podání dvou labutí -  tanečnic Terezy Broukalové a Veroniky Grossové z tanečního studia DANCE EB.

Třešinkou na pomyslném dortu pak bylo taneční představení vítězů posledního ročníku taneční soutěže StarDance herečky a bloggerky Marie Doležalové a tanečníka Marka Zelinky. Ti zatančili svůj legendární čtyřdobý valčík a originální volný tanec.

Spolu s bigbandem Červení panteři vystoupil známý hudební skladatel a saxofonista Felix Slováček. Kromě výtečného občerstvení čekalo na milovníky vinného moku ochutnávka široké nabídky moravských vín z restaurace U Labutě. Generálním partnerem akce byla společnost RADIUS Říčany s.r.o., díky které návštěvníci obdrželi jako dárek malé baterky. Vinnou tombolu zajistila společnost Malá Sicílie, květiny darovalo květinářství Ekoflor Hubert Neumann.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…