Plzeň 3: Další sběrné místo vzniklo na Valše

04.03.2021 13:07

Nové místo mají nádoby na tříděný odpad v oblasti osady Valcha. Jedná se o tzv. sběrné místo, kde jsou na jednom místě k dispozici nádoby na recyklovaný odpad - plasty, sklo, papír, elektrošrot, a v budoucnu přibydou i kontejnery na kov, textil, bioodpad a velkoobjemový odpad.

Plzeň 3: Další sběrné místo vzniklo na Valše
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

„Nové sběrné místo mohou obyvatelé Valchy využívat od začátku letošního roku. Je snadno dostupné osobním autem a najdou ho v blízkosti místa, kde původně nádoby na tříděný odpad byly.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

Původní prostor byl ale nevyhovující, jednalo se o záliv, který slouží jako nástupní místo při zásahu složek IZS a hasičskému záchrannému sboru ke stání vozidel při případném čerpání hasící vody z nedaleké nádrže,“ vysvětluje první místostarosta centrálního plzeňského obvodu Petr Baloun. Nové sběrné místo bude navíc rozšířeno o možnost odkládat další nové druhy tříděného odpadu. 

„Jsme vázáni Koncepcí sběrných dvorů a sběrných míst z roku 2010, která říká, že sběrné místo má být vybudováno v každé okrajové části městského obvodu. Lokalitu jsme vybírali tak, aby byla snadno dostupná a ideálně nedaleko místa, kam byli lidé zvyklí tříděný odpad vyvážet,“ dodává Petr Baloun. Kontejnery jsou nyní umístěny na nově vybudovaných zpevněných plochách. Součástí je i manipulační plocha pro nákladní i osobní vozidla tak, aby neblokovala provoz na pěší a automobilové komunikaci v ulici K Silu. „Při výstavbě sběrného místa nebylo nutné provádět žádné zásadní zásahy do krajiny a nepadl jediný strom,“ zdůrazňuje první místostarosta.

Sběrné místo disponuje nádobami na recyklovaný odpad plast, sklo, papír a nově elektrošrot. Kontejnery na kov, textil a velkoobjemové kontejnery budou k dispozici v brzké době. Situaci bohužel komplikuje současná pandemická situace, kdy není možné kapacitně zvládnout jejich pravidelné vyvážení.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…