Plzeň 3: Pro ježky jsme letos připravili sedm zimovišť

23.11.2023 7:17 | Tisková zpráva

Stejně jako loni i letos se třetí městský obvod rozhodl při podzimním výhrabu listí vytvořit několik hromádek pro ježky, ale i další drobné živočichy a bezobratlé organismy. Lidé u nich opět najdou cedule s nápisem Trojka chrání ježky i jejich blešky! Tentokrát obvod vybral sedm lokalit.

Plzeň 3: Pro ježky jsme letos připravili sedm zimovišť
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Do ankety, zda zimoviště zřídit, se už v loňském roce zapojili také obyvatelé obvodu prostřednictvím sociálních sítí a byli jednomyslně pro.

Anketa

Líbily se vám letošní oslavy 17. listopadu?

3%
86%
hlasovalo: 15476 lidí

„Letos jsme zimoviště pro ježky zřídili na sedmi místech. Najdete je ve Štruncových sadech v parku před stadionem, v Lábkově ulici u cyklostezky, v ulici K Merfánům na Nové Hospodě, v parku ETZ v Doudlevcích, v parku Na Hvězdě, v ulici Heyrovského u domu č. p. 33 a v areálu Škodaland,“ vyjmenoval starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Zimoviště ve formě kupek tvoří klacky stromů a shrabané listí, v kterém si ježek dokáže vytvořit poměrně suché a teplé hnízdo a může zde přečkat tuhé zimní měsíce. Zimoviště je opatřeno informativní cedulí a zůstane až do jarních měsíců, kdy bude nejprve opatrně prohledáno, a poté odstraněno. „Prosíme, aby kupky nikdo neničil, možná v nich spí ježek,“ dodal starosta.

Ježci se odmění pomocí při dodržování přírodní rovnováhy, zkonzumují totiž velké množství škodlivého hmyzu a slimáků. Tento malý bodlináč dokáže spořádat během noci téměř tolik potravy, kolik sám váží. Hlavní důvod, proč ježků ubývá, je přitom právě nedostatek úkrytů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…