Plzeň 3: Rodiče s dětmi opět soutěžili v tradiční automobilové soutěži

15.12.2018 9:34

V sobotu 8. prosince uspořádal Autoklub Plzeň ve spolupráci s komisí BESIP při odboru dopravy Magistrátu města Plzně, BESIPem pro Plzeňský kraj, Městskými obvody Plzeň 3, Plzeň 1 a dalšími partnery už 35. ročník soutěže „Jízda za vánočním stromkem 2018“.

Plzeň 3: Rodiče s dětmi opět soutěžili v tradiční automobilové soutěži
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Za centrální obvod se soutěže zúčastnil starosta David Procházka s dětmi z Dětského domova Domino, místostarosta Ondřej Ženíšek a radní obvodu Jiří Sládek, jehož osádku auta tvořily rovněž děti z dětského domova.

Start byl ve sportovním areálu na Nové Hospodě a posádky absolvovaly trať v délce 50 km, na které plnily úkoly z dopravní výchovy, požární ochrany a znalosti místopisu. Před zahájením soutěže si všichni řidiči vyzkoušeli znalosti pravidel silničního provozu a děti ze zdravovědy.

„Již řadu let a hlavně rádi podporujeme v našem obvodu akce zaměřené na bezpečnost v silničním provozu a bezpečnost dětí vůbec, což je patrné zejména v našich mateřských školách, kde organizujeme dopravní výchovu. Proto také dostala naši podporu tato tradiční soutěž, kde společně soutěží rodiče s dětmi“,, říká David Procházka, starosta třetího plzeňského obvodu.

Jízda za vánočním stromkem 2018

Po splnění zábavně poučných úkolů na trati pak v sále sokolovny obdrželi nejúspěšnější účastníci ceny od organizátorů a zástupců plzeňského centrálního obvodu.

„Akce, nazvaná Jízda za vánočním stromkem 2018, má za cíl hravým způsobem zlepšovat znalosti o silniční bezpečnosti nejenom v našem městě, ale i kraji. Je skvělé, že se takto pomáhá dětem a rodičům,“ dodal Ondřej Ženíšek, místostarosta centrálního obvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…