Plzeň: Britský den podpořil velvyslanec Velké Británie

03.06.2018 7:37

Ve čtvrtek 31. května uspořádala Britská obchodní komora v České republice Britský den v Plzeňském kraji. Nový koncept tematicky zaměřených dnů v regionech představuje aktuální trendy v jednotlivých segmentech byznysu. Britský den v Plzni přijel podpořit velvyslanec Spojeného království Velké Británie a Severního Irska v Praze J. E. Nicholas Stewart Archer.

Plzeň: Britský den podpořil velvyslanec Velké Británie
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Ten se stal velvyslancem v březnu letošního roku a jednalo se o jeho první návštěvu Plzně. Kromě návštěvy Západočeské univerzity v Plzni a Plzeňského kraje zavítal britský velvyslanec na zdejší radnici, kde ho přivítal primátor města Martin Zrzavecký.

Tématem setkání bylo především hospodaření města Plzně a politická situace na radnici. Martin Zrzavecký připomněl, že Plzeň je velmi úspěšné město se stabilním prostředím, rozvíjí svoji infrastrukturu a služby pro své občany. „A především naše město má nejnižší nezaměstnanost v celé Evropské unii,“ doplnil primátor. „O Plzni jsem slyšel mnoho kladného, ale například i takový úspěch, jako je nejnižší nezaměstnanost, vám musí přinášet určité problémy,“ zajímal se Nicholas Stewart Archer o to, jak se Plzeň vypořádává s problematikou nedostatku pracovníků. Řešila se i s tím spojená bytová politika města, ale i agenturní zaměstnávání cizinců především z východního bloku Evropy.

Aktuality v oblasti Brexitu

Dalším tématem byla podpora technického vzdělávání, vědy a výzkumu ze strany města. „Plzeň se chce stát městem vývoje a inovací, a proto se snažíme motivovat již malé děti, aby se věnovaly technice pomocí městského Centra robotiky,“ uvedl Martin Zrzavecký.

Britské dny nabídly zájemcům přednášky o moderních obchodních nástrojích a taktikách prodejních a prezentačních dovedností, ale byly též především příležitostí k navázání obchodních kontaktů s nejúspěšnějšími firmami v oborech, vybranými členy Britské obchodní komory, zahraničními firmami a významnými společnostmi z regionu. Zástupci britské ambasády představili trh Velké Británie a aktuality v oblasti Brexitu. Britská obchodní komora pak seznámila se svými aktivitami pro podporu exportu českých firem na britský trh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…