Plzeň: Do ulic vyjede vánoční tramvaj

27.11.2019 15:36

Z vozovny Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) vyjede v neděli 1. prosince 2019 speciálně vyzdobená vánoční tramvaj. Šířit adventní náladu bude po celý prosinec.

Plzeň: Do ulic vyjede vánoční tramvaj
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Letos chceme naše cestující překvapit opět něčím novým, rozhodli jsme se proto vyzdobit i interiér vozu, aby na cestující adventní nálada dýchala po celou jejich cestu,“ říká Roman Zarzycký, první náměstek primátora a předseda představenstva PMDP.

Vánoční tramvaj poprvé vyjede v neděli 1. prosince, kdy bude mezi 16. a 18. hodinou kroužit kolem náměstí Republiky a doprovodí tak atmosféru při slavnostním rozsvěcení vánočního stromu, který rozsvítí primátor města Martin Baxa a biskup plzeňský Tomáš Holub v 18 hodin. V pondělí 2. prosince vyjede již na pravidelnou linku. Přibližně do poloviny prosince bude vánoční tramvaj nasazována převážně na linku č. 3, v druhé polovině prosince pak na linku č. 2.

V loňském roce vyjela do plzeňských ulic vánoční tramvaj poprvé a rychle si získala přízeň malých i velkých cestujících. Dokonce vyhrála stříbrné místo v soutěži o nejhezčí vánoční tramvaj mezi 17 evropskými městy, v České republice byla absolutním vítězem. Detail polepu vánoční tramvaje (zdroj: PMDP)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…