Plzeň: Dopisy Ježíškovi pošle vánoční pošťák

12.12.2021 9:41 | Tisková zpráva

Co by to bylo za Vánoce bez plzeňské vánoční pošty. Od soboty 11. prosince v mázhauzu radnice na náměstí Republiky v Plzni opět slouží vánoční pošťák a rozdává razítka, prodává pohledy a betlémky. Děti mohou do schránky vložit tajná přání Ježíškovi. Vánoční pošta bude v provozu do 22. prosince denně 10 do 16 hodin.

Plzeň: Dopisy Ježíškovi pošle vánoční pošťák
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Zároveň probíhá tradiční soutěž pro mateřské školy a 1. stupně základních škol, v letošním roce na téma Vánoční pekárna, aneb cukroví, co se nezkazí. Třídy mají za úkol vyrobit kolekci cukroví z trvanlivého materiálu. Výrobky pak budou vystaveny u vánoční pošty a veřejnost má možnost pro ně hlasovat. První tři místa z každé kategorie čeká drobná odměna.

„Až ponesete pošťákovi svůj dopis pro Ježíška, zastavte se i v Turistickém informačním centru v Císařském domě hned vedle radnice. I tam totiž načerpáte inspiraci a možná i nakoupíte dárky pod stromeček. Můžete si vybrat z široké nabídky plzeňských suvenýrů, několika zajímavých knih nebo designových kousků porcelánového nádobí. V infocentru seženete i to, bez čeho se Vánoce neobejdou – ozdoby na stromeček s dominantami města nebo třeba dárkové balicí papíry s několika plzeňskými motivy,“ vyzvala Petra Vomelová z organizace Plzeň – TURISMUS.

V mázhauzu radnice je zároveň k vidění Velký plzeňský betlém. Vznikl už v roce 2000, kdy hlavní postavy Marie, Josefa a Ježíška a Tří králů vyrobili studenti. Postupem času se vytvořila tradice každoročního stavění betlému, který se stále rozrůstá. Figurky tvoří obyvatelé Plzně i jejího okolí. Betlém má nyní již zhruba 800 zaregistrovaných postav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…