Plzeň: EU byla na náměstí opravdu „na dosah"

08.10.2011 8:25

Informace o životě, práci, studiu či možnostech podnikání v Evropské unii, mohli návštěvníci získat na náměstí Republiky, kde se dnes konal Veletrh evropských informačních sítí.

Plzeň: EU byla na náměstí opravdu „na dosah"
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Mezi další témata, která zde prezentovalo celkem šestnáct institucí úzce spjatých s EU, patřila například práva cestujících v EU, práva spotřebitelů či evropské dotace.

Motto veletrhu „Evropa na dosah" bylo doplněno závody na rotopedech. Jejich cílem bylo ujet celkem 900 km, tedy vzdálenost z ČR do Bruselu, a názorně tak ukázat, že EU je nám skutečně na dosah. Akci zahájil ekonomický náměstek Martin Zrzavecký, který na rotopedu ujel několik kilometrů.

Kromě Plzně byl regionální veletrh na přelomu září a října pořádán také v Pardubicích, Českých Budějovicích a Brně. Akci organizovalo Zastoupení Evropské komise v ČR. Plzeňské části turné, jež  se konala pod záštitou primátora města Plzně Martina Baxy, se osobně zúčastnil i evropský komisař pro rozšíření Štefan Füle.

Další zprávy z Plzně čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…