Plzeň: Fakultní nemocnice rozšiřuje kapacity pro očkování dětí

26.07.2021 15:28

Vzhledem k vysokému počtu zájemců o očkování proti onemocnění covid-19 v kategorii 12 až 15 let navyšuje Fakultní nemocnice Plzeň kapacity pro očkování dětí dané věkové skupiny.

Plzeň: Fakultní nemocnice rozšiřuje kapacity pro očkování dětí
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Vakcinace ve věkové kategorii 12 až 15 let probíhá denně včetně víkendu, vždy v časech od 7:00 do 17:30 hodin. Očkování provádí zdravotníci na ambulanci Ústavu imunologie a alergologie, ve vybraných dnech pak i na Klinice pracovního lékařství. Obě pracoviště se nachází ve vchodu F, 8. patro v areálu nemocnice na Lochotíně,“ vysvětlila mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Odborníci dětem aplikují vakcínu Comirnaty od firem Pfizer/BioNTech.

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Plzeň denně naočkuje cca 200 klientů věkové kategorie 12 až 15 let.

Registrace a výběr z volných termínů probíhá přes Centrální rezervační systém www.mzcr.cz.

Při očkování dětí ve věku 12 až 15 let musí být přítomen zákonný zástupce. Očkování probíhá ve vybraných očkovacích místech, na kterých je přítomen pediatr nebo praktický lékař pro děti a dorost. Certifikát o očkování neboli EU covid pas je možné dítěti stáhnout na portálu https://ocko.uzis.cz.

V Plzeňském kraji je možno očkovat děti proti onemocnění covid-19 kromě Fakultní nemocnice Plzeň i v Domažlické, Stodské, Rokycanské a Klatovské nemocnici.

K pátku 23. července bylo v Plzeňském kraji podáno 527 619 dávek vakcín. Alespoň první dávku dostalo 295 260 lidí, polovina všech obyvatel kraje. Celkem 238 735 lidí, tedy 40 procent obyvatel kraje, má očkování ukončené druhou dávkou nebo jednodávkovou vakcínou Janssen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…