Plzeň: Hudební část Smetanovských dnů zahajuje 2. března v Měšťanské besedě

25.02.2015 20:03

Hlavní hudební část Mezinárodního mezioborového festivalu Smetanovské dny zahájí slavnostní koncert Staatskapelle Weimar, kanadská houslistka Catherine Manoukian a dirigent Stefan Solyom. Koncert D dur pro housle a orchestr Johannese Brahmse patřící ke klenotům romantického houslového repertoáru zazní v pondělí 2. března 2015 v 19 hodin v Měšťanské besedě. Druhou skladbou večera je Symfonie G dur, která zaujímá důležité místo v impozantním souhrnu devíti symfonií Antonína Dvořáka.

Plzeň: Hudební část Smetanovských dnů zahajuje 2. března v Měšťanské besedě
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Smetanovské dny jsou skvělým příkladem toho, jak tradiční plzeňská akce dostala během příprav na projekt Evropské hlavní město kultury evropský rozměr a kvalitu a obrovsky vyrostla. My k této energii přispíváme finančně na zahajovací koncert festivalu a budeme moci uvést náš partnerský projekt s belgickým Monsem, druhým Evropským hlavním městem kultury 2015. Představí se vynikající soubor Ensemble Musiques Nouvelles, který zahraje i úplně nové skladby mimo jiné tří českých autorů ve světové premiéře. Věřím také, že renomé festivalu pomůže i takzvaný Týden Eurorádia, kdy evropské rozhlasové stanice budou přenášet pět koncertů z Plzně, z toho dva právě ze Smetanovských dnů,“ doplňuje Jiří Sulženko, programový ředitel společnosti Plzeň 2015.

Jubilejní 35. ročník festivalu se uskuteční ve dnech 2. až 29. března 2015 v rámci hlavního programu projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. Kromě tradičního úvodního vědeckého sympozia nabídne také řadu klasických symfonických a komorních koncertů, divadlo, populární hudbu a doprovodné výstavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…