Plzeň: Lesopark Homolka prochází obnovou

10.10.2011 7:27

V lesoparku na Homolce se opravuje horní obvodová cesta. Rekonstrukce je součástí první etapy obnovy parku. Skončit má nejpozději do konce května příštího roku.

Plzeň: Lesopark Homolka prochází obnovou
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„S opravou horní obvodové stezky jsem začali na začátku tohoto týdne. Obnovou projde také cesta, která směřuje k náměstí Milady Horákové, a cesta vedoucí z parku směrem k dětskému hřišti," upřesnila Martina Kováříková z oddělení urbanistické zeleně správy veřejného statku.

Současný povrch stezek nahradí mechanicky zpevněné kamenivo, na horní cestě budou vybudována odpočívadla, která souzní s okolní přírodou s podkladem z lomového kamene, doplní je lavička a odpadkový koš.

První etapa si vyžádá finanční prostředky ve výši téměř 2,3 milionu korun. Ve druhé etapě dojde k dalším postupným úpravám cest nebo k výměně a doplnění mobiliáře v parkové části Homolky. Třetí etapa počítá s vybudováním odpočívadla s vyhlídkou a stabilizují se další dvě přístupové stezky. Zároveň se zrekonstruuje kamenné schodiště. „Realizace obou následujících etap závisí na finančních možnostech města," uvedla Martina Kováříková.

V roce 2009 se v lesoparku na Homolce prováděly regenerační zásahy. Došlo k odstranění poškozených a neperspektivních dřevin a také stromů napadených kůrovcem. Loni zde město zpřístupnilo interaktivní naučnou stezku pro děti.

Lesopark Homolka je druhým největším v Plzni. Vznikal od konce 19. století, od 80. let minulého století prochází regenerací.

Celkem město Plzeň udržuje 600 hektarů zeleně, z toho Správa veřejného statku města Plzně se stará o zhruba 170 hektarů urbanistické zeleně v parcích, na hřbitovech, kde už se nepohřbívá, v alejích a podobně.

Další zprávy z Plzně čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…