Plzeň: Město poskytne dvě stě tisíc na revitalizaci vnitrobloku v Čermákově ulici

21.12.2017 17:33

Na revitalizaci vnitrobloku v Čermákově ulici na Borech poskytne město dotaci ve výši 200 tisíc korun z Fondu životního prostředí města Plzně. Částku, která představuje třetinu nákladů na plánovanou obnovu, schválili zastupitelé. O dotaci žádal Městský obvod Plzeň 3.

Plzeň: Město poskytne dvě stě tisíc na revitalizaci vnitrobloku v Čermákově ulici
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Plánovaná revitalizace spočívá v odstranění nekvalitních dřevin a výsadbě nových stromů, dále bude poblíž domů vysázeno 264 nízkých keřů. Plocha v okolí již dříve vybudované workoutové sestavy bude zbavena plevele, vyčištěna a oseta trávníkem a z využívaných průšlapů trávníků budou vytvořeny mlatové cesty,“ přiblížil Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Celkové náklady na projekt činí přes 600 tisíc korun. „Komise životního prostředí Rady města Plzně podpořila projekt jen částečně, a to s odůvodněním, že odstraňovaní sušáků, obruby a mlatové cesty nejsou v souladu se Statutem fondu životního prostředí,“ uvedl Petr Náhlík. Doplnil, že radní se s návrhem komise ztotožnili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…