Plzeň: Město přispěje házenkářkám na účast v nejvyšší soutěži

08.01.2019 11:30

Celkem 300 tisíc korun poskytne město Plzeň z rozpočtu Odboru sportu Magistrátu města Plzně házenkářskému klubu DHC Plzeň na účast týmu žen v nejvyšší soutěži – mezinárodní Česko-slovenské MOL lize. Financemi město dále podpoří soustředění pro hráčky DHC Plzeň a nákup sportovního vybavení. Poskytnutí individuální dotace pro DHC Plzeň schválili zastupitelé města.

Plzeň: Město přispěje házenkářkám na účast v nejvyšší soutěži
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Klub DHC Plzeň je nejúspěšnějším dívčím klubem v Plzeňském kraji v házené a jeden z největších dívčích klubů v České republice. V loňské sezoně se dorostenky umístily na třetím místě v první lize, mladší žačky se staly vicemistryněmi republiky a starší žačky dosáhly na mistrovský titul. Klub ovšem nezaznamenává úspěchy pouze u mladých házenkářek, ale velkého úspěchů dosáhly ženy při své premiérové účasti v první lize, kde vybojovaly titul a díky tomu si zahrají v sezoně 2018/2019 nejvyšší ženskou soutěž, kterou je mezinárodní Česko-slovenská MOL liga,“ přiblížil klub první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Od roku 2015 má DHC Plzeň přidělen status Regionálního házenkářského centra a intenzivně se věnuje práci s talentovanou mládeží. Házenkářský oddíl dívek byl v Plzni založen v roce 1987.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…