Plzeň: Na Veletrh pracovních příležitostí letos dorazí 140 firem

13.03.2023 18:35 | Tisková zpráva

Už po osmadvacáté se ve středu 15. března koná na Západočeské univerzitě v Plzni (ZČU) Veletrh pracovních příležitostí. Studenti i absolventi ZČU se budou moci potkat s tuzemskými i zahraničními zaměstnavateli. Akce se uskuteční v budovách technických fakult v kampusu na Borech a nabídne prezentaci 140 společností.

Plzeň: Na Veletrh pracovních příležitostí letos dorazí 140 firem
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Veletrh pracovních příležitostí se zavedeným mottem „Miřte vysoko!“ spolu se ZČU tradičně pořádají Stavovská unie studentů ZČU v Plzni, sdružující všechny studenty a absolventy, a studentská organizace IAESTE ZČU, která jim pomáhá s nalezením uplatnění prostřednictvím personalistických projektů a mezinárodního programu odborných stáží. „Dlouhodobě se můžeme chlubit tím, že jsme počtem vystavovatelů největší veletrh tohoto typu v České republice,“ uvedl za Stavovskou unii studentů Petr Břicháček.

Veletrh budou hostit prostory Fakulty elektrotechnické, Fakulty strojní, Fakulty aplikovaných věd a Univerzitní knihovny. Vystavovatelé zaplní expozicemi jejich chodby a další prostory a studujícím nabídnou nejrůznější typy pracovního uplatnění od brigád přes práci na hlavní pracovní poměr po spolupráci na trainee programech. Personalisté dostanou možnost formou osobního kontaktu a prezentace oslovit kandidáty na pracovní pozice nebo jim nabídnout spolupráci formou stáže, praxe nebo zadání diplomové práce.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Veletrhu se zúčastní na 140 společností, o 20 více než v loňském roce. Podle organizátorů připravují vystavovatelé, mezi nimiž nechybí ani ZČU, rok od roku atraktivnější expozice. „Předhánějí se v tom, kdo nabídne lepší doprovodný program, například virtuální realita už dnes není žádnou novinkou. Na mnoha stáncích budou během dne probíhat také soutěže o opravdu zajímavé ceny,“ doplnil Petr Břicháček s tím, že nové firmy se hlásí třeba také díky tomu, že u nich najdou zaměstnání absolventi ZČU a o veletrhu jim pak dají vědět.

Slavnostní zahájení Veletrhu pracovních příležitostí proběhne v 10 hodin ve vstupních prostorách Fakulty elektrotechnické za účasti rektora ZČU Miroslava Lávičky, zástupců města Plzně i Plzeňského kraje. Akce skončí úderem 16. hodiny.

Jako vždy u příležitosti veletrhu vychází také obsáhlý katalog, na jehož 250 stránkách najdou zájemci i zájemkyně o vystavovatelích vše podstatné. Tištěný katalog bude k dostání přímo na místě. Kdo chce, může si už nyní stáhnout či online prolistovat jeho elektronickou verzi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…