Plzeň: Na Veletrh pracovních příležitostí letos dorazí 140 firem

13.03.2023 18:35 | Tisková zpráva

Už po osmadvacáté se ve středu 15. března koná na Západočeské univerzitě v Plzni (ZČU) Veletrh pracovních příležitostí. Studenti i absolventi ZČU se budou moci potkat s tuzemskými i zahraničními zaměstnavateli. Akce se uskuteční v budovách technických fakult v kampusu na Borech a nabídne prezentaci 140 společností.

Plzeň: Na Veletrh pracovních příležitostí letos dorazí 140 firem
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Veletrh pracovních příležitostí se zavedeným mottem „Miřte vysoko!“ spolu se ZČU tradičně pořádají Stavovská unie studentů ZČU v Plzni, sdružující všechny studenty a absolventy, a studentská organizace IAESTE ZČU, která jim pomáhá s nalezením uplatnění prostřednictvím personalistických projektů a mezinárodního programu odborných stáží. „Dlouhodobě se můžeme chlubit tím, že jsme počtem vystavovatelů největší veletrh tohoto typu v České republice,“ uvedl za Stavovskou unii studentů Petr Břicháček.

Veletrh budou hostit prostory Fakulty elektrotechnické, Fakulty strojní, Fakulty aplikovaných věd a Univerzitní knihovny. Vystavovatelé zaplní expozicemi jejich chodby a další prostory a studujícím nabídnou nejrůznější typy pracovního uplatnění od brigád přes práci na hlavní pracovní poměr po spolupráci na trainee programech. Personalisté dostanou možnost formou osobního kontaktu a prezentace oslovit kandidáty na pracovní pozice nebo jim nabídnout spolupráci formou stáže, praxe nebo zadání diplomové práce.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49426 lidí

Veletrhu se zúčastní na 140 společností, o 20 více než v loňském roce. Podle organizátorů připravují vystavovatelé, mezi nimiž nechybí ani ZČU, rok od roku atraktivnější expozice. „Předhánějí se v tom, kdo nabídne lepší doprovodný program, například virtuální realita už dnes není žádnou novinkou. Na mnoha stáncích budou během dne probíhat také soutěže o opravdu zajímavé ceny,“ doplnil Petr Břicháček s tím, že nové firmy se hlásí třeba také díky tomu, že u nich najdou zaměstnání absolventi ZČU a o veletrhu jim pak dají vědět.

Slavnostní zahájení Veletrhu pracovních příležitostí proběhne v 10 hodin ve vstupních prostorách Fakulty elektrotechnické za účasti rektora ZČU Miroslava Lávičky, zástupců města Plzně i Plzeňského kraje. Akce skončí úderem 16. hodiny.

Jako vždy u příležitosti veletrhu vychází také obsáhlý katalog, na jehož 250 stránkách najdou zájemci i zájemkyně o vystavovatelích vše podstatné. Tištěný katalog bude k dostání přímo na místě. Kdo chce, může si už nyní stáhnout či online prolistovat jeho elektronickou verzi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…