Plzeň: Na festivalu Design Week se předávaly ceny za studentský design

20.11.2018 16:49

Na slavnostním večeru, jenž zahájil prodejní přehlídku třetího ročníku festivalu Plzeň Design Week 2018 v DEPO2015, se předávala ocenění za studentský design.

Plzeň: Na festivalu Design Week se předávaly ceny za studentský design
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Národní cenu si odnesla Markéta Oličová z Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem za hmatové písmo a piktogramy Tactus Type. Uděleno bylo mnoho dalších cen, mimo jiné dvanáct studentů získalo ocenění Dobrý studentský design 2018. Tyto ceny jim předával primátor města Plzně Martin Baxa.

Do letošního ročníku se přihlásilo 91 autorů s 95 pracemi z osmi univerzit a osm vyšších odborných škol a středních odborných škol. Jejich práce hodnotily tři nezávislé poroty: vysokoškolská, středoškolská a národní, která byla složena z kurátorů muzeí, nezávislých expertů a nejlepších profesionálních designérů ČR. Podrobné výsledky soutěže lze nalézt ZDE.

Festival Plzeň Design Week 2018 se konal od 12. do 18. listopadu. V DEPO2015, ale i na jiných místech, se uskutečnila řada workshopů, přednášek, diskuzí i vycházek s architektem po detailech veřejného prostoru a architektury a další akce. Hlavní prodejní přehlídka se konala v DEPO2015 od 16. do 18. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…