Plzeň: Na radnici odstartovala Tříkrálová sbírka

03.01.2019 19:02

Ve středu 2. ledna odstartovala v mázhauzu plzeňské radnice tradiční Tříkrálová sbírka. Zahájili ji plzeňský primátor Martin Baxa společně s plzeňským biskupem Tomášem Holubem, ředitelem Diecézní charity Plzeň Jiřím Lodrem a ředitelem Městské charity Plzeň Pavlem Janouškovcem.

Plzeň: Na radnici odstartovala Tříkrálová sbírka
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Sbírka potrvá do neděle 13. ledna, v úterý 8. ledna se vypraví na koledu také trojice koledníků ve složení biskup Tomáš Holub, radní města Plzně Martin Zrzavecký a hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard.

„Považuji si za čest, že tato tradiční sbírka, díky které se v celé České republice vybrali již stovky milionů korun, začíná v Plzni právě v prostorách radnice. Mám radost, že účastníci sbírky mají touhu pomáhat druhým, kteří mají nějaké problémy a pomoc potřebují,“ uvedl primátor Martin Baxa. Poděkoval koledníkům a popřál, ať se jim podaří vybrat do kasiček co nejvíce peněz. K jeho poděkování a přání se připojil také biskup Tomáš Holub.

Do ulic na západě Čech vyrazily tisíce koledníků. Počet tříčlenných skupinek vybavených zapečetěnou kasičkou je v Plzeňské diecézi, která zhruba zahrnuje území Plzeňského a Karlovarského kraje, přes jedenáct set, jen v Plzni je jich více než stovka. Loni vynesla na území diecéze přes pět milionů korun.

Část vybraných peněz jde na celostátní nebo mezinárodní projekty charity, pětašedesát procent zůstává v daném místě. V západočeské metropoli se z vybraných peněz například podpoří charitní ošetřovatelská služba, osobní asistence, sociálně slabé děti, bezdomovci a další potřebné projekty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …