Plzeň: O územní studii Americká – Sirková debatovali občané, zástupci města i odborníci

15.01.2018 10:45

Veřejná debata k územní studii Americká – Sirková, která se uskutečnila ve středu 10. ledna, seznámila občany Plzně a další zájemce s budoucí podobou významného území v centru krajské metropole.

Plzeň: O územní studii Americká – Sirková debatovali občané, zástupci města i odborníci
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Na veřejnou diskuzi přišlo na tři sta zájemců. Územní studii představili společně zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně, následně se vyjádřili ke studii mimoplzeňští odborníci, ale i klíčový vlastník v daném území. Za město Plzeň se představení zúčastnil technický náměstek Pavel Šindelář.

„Útvar koncepce a rozvoje města Plzně připravoval územní studii Americká – Sirková několik měsíců. V loňském roce ji schválilo Zastupitelstvo města Plzně s podmínkou představení studie veřejnosti. Výstupem byla mimo jiné tato více než dvouhodinová debata, která umožnila přivést na jedno místo všechny aktéry ke společné diskuzi. Považuji to za začátek delšího dialogu, které chceme s obyvateli a klíčovým vlastníkem při řešení území vést,“ uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Během veřejné debaty byli přítomní detailně seznámeni s územní studií, požadavky, které klade na budoucí výstavbu, ale i historickým vývojem prostoru mezi řekou Radbuzou a železnicí. Ke studii a řešenému území mezi Americkou ulicí, Denisovým nábřežím a Nádražní ulici, jehož součástí je i prostor po bývalém Domu kultury, se následně vyjádřili odborníci i veřejnost.

Otázky veřejnosti směřovaly především na konkrétní prezentované návrhy, dopady základních podmínek pro výstavbu v praxi a jejich závaznost pro investora. Veřejnost rovněž vyslovila několik vlastních podnětů k řešení území, které byly přijaty ke zvážení na zapracování.

Územní studie Plzeň, Americká – Sirková byla schválena usnesením Zastupitelstva města Plzně číslo 465 dne 26. října 2017. Zájemci se mohou se studií, ale i historickým vývojem významného plzeňského území seznámit prostřednictvím výstavy, která probíhá do 28. ledna v chodbě Měšťanské besedy v Kopeckého sadech. Kompletní znění územní studie Plzeň, Americká – Sirková je k nalezení na webu Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…