Plzeň: Oběti druhé světové války si připomněla Doubravka

17.04.2019 16:02

Památku obětí spojeneckých náletů na Plzeň na konci druhé světové války a oběti dané války si ve středu 17. dubna připomněli občané Doubravky společně se zástupci města Plzně, Městského obvodu Plzeň 4, Krajského vojenského velitelství Plzeň a zástupců Československé obce legionářské. Město Plzeň na pietních aktech v Sousedské a Jateční ulici zastupoval vedoucí oddělení krizového řízení Magistrátu města Plzně Jiří Karas.

Plzeň: Oběti druhé světové války si připomněla Doubravka
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Starosta Doubravky Tomáš Soukup připomněl ve svém projevu, že druhá světová válka byla nejhorším válečným konfliktem v dějinách lidstva a že si tento konflikt jako oběti vyžádal z celkového počtu dvě třetiny civilního obyvatelstva, kterým byla právě věnována vzpomínka u pomníků v Sousední a Jateční ulici. Po položení květin uctili přítomní oběti minutou ticha.

Památku padlých československých letců z Plzně Doubravky si mohou občané připomenout i v pátek 3. května v prostranství Habrmanova parku od 14 hodin.

Pietní setkání na Doubravce je společně s pietním aktem v Liticích (čtvrtek 25. dubna od 16:30 hodin) předzvěstí blížících se Slavností svobody 2019, které se uskuteční od 3. do 6. května. Nebudou chybět již tradiční besedy s veterány, Convoy of Liberty, dobové kempy, mnoho dalších vzpomínkových setkání a bohatý doprovodný program.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…