Plzeň: Oběti druhé světové války si připomněla Doubravka

17.04.2019 16:02

Památku obětí spojeneckých náletů na Plzeň na konci druhé světové války a oběti dané války si ve středu 17. dubna připomněli občané Doubravky společně se zástupci města Plzně, Městského obvodu Plzeň 4, Krajského vojenského velitelství Plzeň a zástupců Československé obce legionářské. Město Plzeň na pietních aktech v Sousedské a Jateční ulici zastupoval vedoucí oddělení krizového řízení Magistrátu města Plzně Jiří Karas.

Plzeň: Oběti druhé světové války si připomněla Doubravka
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Starosta Doubravky Tomáš Soukup připomněl ve svém projevu, že druhá světová válka byla nejhorším válečným konfliktem v dějinách lidstva a že si tento konflikt jako oběti vyžádal z celkového počtu dvě třetiny civilního obyvatelstva, kterým byla právě věnována vzpomínka u pomníků v Sousední a Jateční ulici. Po položení květin uctili přítomní oběti minutou ticha.

Památku padlých československých letců z Plzně Doubravky si mohou občané připomenout i v pátek 3. května v prostranství Habrmanova parku od 14 hodin.

Pietní setkání na Doubravce je společně s pietním aktem v Liticích (čtvrtek 25. dubna od 16:30 hodin) předzvěstí blížících se Slavností svobody 2019, které se uskuteční od 3. do 6. května. Nebudou chybět již tradiční besedy s veterány, Convoy of Liberty, dobové kempy, mnoho dalších vzpomínkových setkání a bohatý doprovodný program.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.