Plzeň: Program festivalu Živá ulice už je znám

09.02.2015 15:43

Multižánrový festival Živá ulice má být v roce 2015 zatím největší nejen co do počtu festivalových dní, ale také interpretů. Organizátoři odtajnili účinkující, mezi kterými je například Miro Žbirka, The Tap Tap, Ivan Hlas trio, DVA nebo Znouzecnost.

Plzeň: Program festivalu Živá ulice už je znám
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Letošní dramaturgie festivalu je postavena na mixu zavedených jmen, alternativních seskupení a začínajících interpretů. Oproti loňskému roku se návštěvníci mohou těšit na větší počet zahraničních umělců. Na scénách v centru Plzně se během hlavního srpnového bloku vystřídají Miro Žbirka, Ivan Hlas trio, kapely Prague Conspiracy nebo Please The Trees, která vystoupí se sborem seniorů Elpida. „Program letošního ročníku Živé ulice bude hodně pestrý. Zvučná jména doplníme o výrazné osobnosti současné hudební scény, jako je uskupení DVA, jež má za sebou koncertní turné od Spojených států přes Norsko až po Rumunsko,“ říká Matěj Halaš, dramaturg festivalu. Do Plzně přijedou i avantgardní rockeři z uskupení Už jsme doma, kteří letos slaví 30 let od svého založení.

Na scénách Živé ulice vystoupí plzeňští interpreti. Znouzecnost, která se už zařadila mezi tradiční vystupující na festivalu, Glajstr Duo nebo loňští vítězové projektu Mladá krev. Do programu se zapojí i studenti plzeňských uměleckých škol.

Festival bude jako obvykle rozdělen do tří programových bloků. Pouliční divadlo Za dveřmi je Plzeň! se uskuteční v termínu od 13. do 19. července souběžně s pražským festivalem Za dveřmi. Hlavní srpnový blok nabídne celkem 14 dní zajímavého programu od 10. do 23. srpna. Hudebníci, divadelníci či DJs se vystřídají na celkem sedmi scénách. Živou ulici tradičně zakončí Festival polévky v neděli 6. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…