Plzeň: Senioři budou moci od ledna cestovat bez Plzeňské karty

09.12.2020 6:32

Senioři ve věku od 70 let mohou od začátku příštího roku, tedy od 1. ledna 2021, cestovat v Plzni městskou hromadnou dopravou (MHD) pouze na občanský průkaz. Už se nemusejí prokazovat Plzeňskou kartou. Počítá s tím úprava tarifu Integrované dopravy Plzeňského kraje na území města Plzně.

Plzeň: Senioři budou moci od ledna cestovat bez Plzeňské karty
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Senioři od 70 let věku mohou také jezdit městskou hromadnou dopravou po Plzni zdarma. Dosud však museli mít Plzeňskou kartu a tento nárok na ní musel být aktivován. Od ledna 2021 si však mohou vybrat, zda svůj nárok k jízdě zdarma chtějí prokázat pomocí občanského průkazu, nebo pomocí aktivované Plzeňské karty.

Od ledna 2021 také platí nové ceny MHD. Plzeň však nepřistupuje k žádnému výraznému zdražení, pouze valorizuje předplatné o výši inflace. Cena jednorázového jízdného zůstává stejná. Měsíční předplatné se od ledna zvedá o 14 korun, pololetní o 66 a roční o 114 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…