Plzeň: Účastníci Plzeňské senior akademie debatovali se zástupci vedení města

24.11.2019 13:33

Účastníci projektu Plzeňská senior akademie III. (PSA III.) ve středu 20. listopadu diskutovali se zástupci vedení města v zasedací síni úřadu třetího městského obvodu. Pozvání tentokrát přijali plzeňský primátor Martin Baxa a radní pro bezpečnost Martin Zrzavecký.

Plzeň: Účastníci Plzeňské senior akademie debatovali se zástupci vedení města
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

V diskuzi padla řada dotazů, připomínek i pochvalných poznámek. Konkrétní otázky účastníků se týkaly například zákazu používání pyrotechniky, zvýšení cen za svoz odpadu, problematiky agenturního zaměstnávání a dopravy. Zajímali se rovněž o osud bývalých městských lázní na Denisově nábřeží i budovy plzeňského Komorního divadla.

Projekt PSA III. je pokračováním předchozích ročníků PSA I. a II. Třetí ročník se liší od předcházejících dvou tím, že senioři neabsolvují přednášky, ale namísto nich vždy přijdou čelní představitelé různých institucí do takzvaného křesla pro hosta, kde zodpovídají veškeré jejich dotazy. Pozvání k diskuzi přijali například pověřený velitel Městské policie Plzeň Marek Šilhan, krajský ředitel Policie ČR Pavel Krákora, ředitel Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje František Pavlas, vedoucí Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně Aleš Průša a další hosté.

Projekt PSA III. byl zahájen 2. října 2019, realizaci celé akce finančně zajišťuje Městský obvod Plzeň 3.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…