Plzeň: Ve Skvrňanech začíná výstavba atletického stadionu

14.08.2011 8:24

Výstavba atletického stadionu může začít. Stavebníci dnes od města převzali pozemek ve Skvrňanech, na kterém má do roku 2013 stát areál splňující evropské parametry.

Plzeň: Ve Skvrňanech začíná výstavba atletického stadionu

V první etapě vznikne ovál s osmi drahami a vnitřní prostor pro další disciplíny. Druhá a třetí fáze počítá s výstavbou tribuny se zázemím, tunelu pro trénování v zimě a parkoviště.

Podle původních předpokladů měl být ovál v srpnu již dokončen. „Výběrové řízení se uskutečnilo ve stanoveném termínu, ale jeden z neúspěšných uchazečů se odvolal. Tím se začátek výstavby posunul," vysvětlil Petr Rund, technický náměstek primátora. „Z našeho pohledu je zásadní stavbou běžecký ovál, a proto jsme harmonogram přizpůsobili tak, že pokud to klimatické podmínky dovolí, bude postaven do konce října," dodal náměstek.

Ovál firma vybuduje podle požadavků mezinárodní atletické federace. „Je dlouhý čtyři sta metrů, o poloměru 36,5 metru, s osmi dráhami a tartanovým povrchem. Na vnitřním travnatém prostoru najdou místo ostatní disciplíny. Své sektory tu budou mít například dálkaři, tyčkaři, výškaři, diskaři, kladiváři nebo oštěpaři," upřesnil náměstek Rund.

Finanční náklady na I. etapu jsou odhadnuty bezmála na 22,5 milionu korun.

Tribuna a speciální tunel se budou stavět ve druhé etapě. Stavba tribuny s kapacitou 1 400 diváků má začít v příštím roce. Uvnitř vzniknou šatny, posilovna, takzvaná regenerace a rovněž místo pro cílovou kameru. Sto dvacet metrů dlouhý tunel poskytne atletům možnost trénovat i v zimě.

Zpracovatelem projektové dokumentace I. etapy je AS Projekt, s.r.o., stavbu na základě výsledku výběrového řízení provádí firma SWIETELSKY stavební s.r.o.

Celý areál by měl být dokončen v roce 2013. Město na něj vyčlenilo částku ve výši 67 milionů korun.

Do května využívali plzeňští atleti stadion ve Štruncových sadech. Po zahájení jeho přestavby na ryze fotbalový začali trénovat na sportovním hřišti 33. základní školy ve Skvrňanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …