Plzeň: Ve foyer krajského úřadu byla odhalena busta Milady Horákové

19.11.2019 13:59

Návštěvníci Krajského úřadu Plzeňského kraje mohou ve foyer úřadu od pondělí 18. listopadu vidět bustu Milady Horákové. Slavnostního odhalení se zúčastnili zástupci vedení Plzeňského kraje i autorka busty sochařka Magdaléna Roztočilová.

Plzeň: Ve foyer krajského úřadu byla odhalena busta Milady Horákové
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Součástí samotné busty je také doprovodný text – úryvek z posledního dopisu Milady Horákové. Ten je trvale zasazen do kamenného obložení stěny vestibulu. S vizualizací vítězného návrhu byla seznámena paní Jana Kánská, dcera Milady Horákové. Ve svém sdělení vyjádřila jednoznačný souhlas s navrženým zpodobněním i celkovým návrhem realizace.

Veřejné soutěže o dílo se zúčastnili celkem čtyři renomovaní umělci. Návrh Magdalény Roztočilové zvítězil díky nejpřesnějšímu zachycení podoby Milady Horákové a zároveň nejlépe splnil požadavky krajského úřadu na celkové vyznění uměleckého díla v místě určení.

Magdaléna Roztočilová je absolventkou Akademie výtvarných umění, ateliéru malby a sochy pod vedením Jaroslava Róny. K jejím největším současným realizacím patří plastiky Delichorn (Selb, Německo), Památník obětem totalitních režimů (Boskovice), Památník Kardinála Tomáše Špidlíka (Boskovice).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…