Plzeň: Zástupci statutárních měst jednali o nadcházejícím programovacím období EU

07.12.2011 7:26

O budoucí podobě kohezní politiky s důrazem na její urbánní dimenzi debatovali dnes na plzeňské radnici zástupci statutárních měst Brna, Ostravy, Kladna, Chomutova, Hradce Králové, Olomouce a Plzně.

Plzeň: Zástupci statutárních měst jednali o nadcházejícím programovacím období EU
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Diskutovalo se především o novém programovacím období Evropské unie, které začíná rokem 2014. Za město se jednání zúčastnil primátor Martin Baxa a ekonomický náměstek primátora Martin Zrzavecký.

Již teď se předpokládá, že Česká republika získá méně prostředků z dotací EU, než tomu bylo v posledních letech. Z toho důvodu zástupci měst jednali o společném postupu při sestavování priorit tématických oblastí pro další programovací období, přičemž vycházeli z jedenácti tématických cílů definovaných Evropskou komisí. Přestože města jsou pouze jedním z aktérů, kteří se na stanovení priorit pro Českou republiku mohou podílet, panuje shoda, že je třeba společně postupovat a přijmout aktivní roli partnera Ministerstva pro místní rozvoj při tvorbě urbánní dimenze kohezní politiky.

Další zprávy z Plzně čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…