Plzeň má nový katalog sociálních služeb

21.10.2017 20:07

Ucelený přehled sociálních služeb poskytovaných na území města Plzně a v nejbližším okolí má od poloviny října k dispozici plzeňská veřejnost. Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně zpracoval již páté aktualizované vydání s názvem Katalog nejen sociálních služeb.

Plzeň má nový katalog sociálních služeb
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Zájemci si mohou publikaci vyzvednout v Plzni zdarma na řadě veřejně dostupných míst, například ve vrátnicích magistrátu a úřadech městských obvodů, na úřadu práce, městské policii, v městské a diecézní charitě, ve fakultní nemocnici i dalších institucích.

Poslední katalog vyšel v roce 2014. Aktualizované vydání má sloužit především k lepší orientaci v nabídce služeb, jež město dotuje a jejichž kvalitu garantuje. „I v dnešním světě dokonalých technologií a sociálních sítí má nezastupitelné místo informační materiál v tištěné podobě. První katalog tohoto druhu byl vydaný v roce 2005 a měl 70 stran, tento nově vydaný jich má již 208,“ uvedl plzeňský primátor Martin Zrzavecký.

„Každá strana představuje jednu službu včetně veškerých kontaktů a stručné charakteristiky. Rozdíl 130 stran ve srovnání s prvním vydáním je dokladem toho, že město intenzivně pracuje na rozvoji sítě sociálních služeb v souladu s potřebami jeho občanů a demografickým vývojem,“ řekla náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.

Odbor sociálních služeb zajistil dotisk

Publikace nabízí informace o službách pro seniory, zdravotně postižené, rodiny, děti a mladistvé, služby pro osoby v obtížných situacích, cizince i osoby ohrožené drogovou závislostí. „Uživatelé v ní najdou rovněž údaje o službách společných pro více oblastí a nově též kapitolu Úřady a instituce, kde Vám poradí, v níž jsou přehledně uvedeny kontakty a činnosti orgánů veřejné správy obce i kraje, ale mimo to i nabídka služeb Úřadu práce, České správy sociálního zabezpečení nebo Fakultní nemocnice Plzeň,“ upřesnila vedoucí Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně Alena Hynková.

Brožura, která graficky dodržuje nový vizuál města, vyšla původně nákladem 10 tisíc kusů, tento náklad byl však během týdne rozebrán. Magistrátní odbor sociálních služeb proto zajistil dotisk dalších deseti tisíc kusů, ale ani tento počet pravděpodobně nebude konečný. „Pochopitelně nás zájem institucí, poskytovatelů a především veřejnosti těší. Je dokladem toho, že informace ve vazbě na zajištění poradenství, pomoci a péče občany města opravdu zajímají,“ dodala Alena Hynková.

Odbor sociálních služeb ve spolupráci se Správou informačních technologií města Plzně plánuje v nejbližších měsících brožuru zpracovat do elektronické podoby a kompletní katalog uveřejnit na webovém portálu Sociální služby města Plzně (ZDE).

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…