Plzeň podporuje ekologickou výchovu ve školách

11.03.2023 16:28 | Tisková zpráva

Magistrát města Plzně pomáhá s ekologickou výukou ve školách, a to díky podpoře projektu Spolku Ametyst s názvem Ekologická výchova venku a po celý rok. Spolek tak nabízí programy ekologické výchovy plzeňským školám a školkám za symbolickou cenu 15 korun na žáka. „Zájem o naše programy stále roste. Navíc máme radost, že si výuku objednávají i školy a školky, se kterými jsme v minulých letech, nejen kvůli pandemii, ztratili kontakt,“ uvedla Jana Pohlová, předsedkyně spolku s tím, že škála témat je široká.

Plzeň podporuje ekologickou výchovu ve školách
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Děti z mateřinek a prvních stupňů základních škol podle ní nejvíce navštěvují cyklus Rok v zahradě, bylinkové dílničky nebo programy zaměřené na poznávání přírody všemi smysly. Učitelé na druhých stupních preferují terénní programy, kde jsou tématem například plzeňské řeky, netopýři nebo bobr evropský. V rámci projektu je možné, aby si školy objednaly výuku také v terénní stanici spolku v Prusinách u Nebílov. „Našemu spolku se učební kapacity rychle plní, přesto ještě zbývá pár volných termínů,“ upozornila Jana Pohlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…