Plzeň podporuje ekologickou výchovu ve školách

11.03.2023 16:28 | Tisková zpráva

Magistrát města Plzně pomáhá s ekologickou výukou ve školách, a to díky podpoře projektu Spolku Ametyst s názvem Ekologická výchova venku a po celý rok. Spolek tak nabízí programy ekologické výchovy plzeňským školám a školkám za symbolickou cenu 15 korun na žáka. „Zájem o naše programy stále roste. Navíc máme radost, že si výuku objednávají i školy a školky, se kterými jsme v minulých letech, nejen kvůli pandemii, ztratili kontakt,“ uvedla Jana Pohlová, předsedkyně spolku s tím, že škála témat je široká.

Plzeň podporuje ekologickou výchovu ve školách
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Děti z mateřinek a prvních stupňů základních škol podle ní nejvíce navštěvují cyklus Rok v zahradě, bylinkové dílničky nebo programy zaměřené na poznávání přírody všemi smysly. Učitelé na druhých stupních preferují terénní programy, kde jsou tématem například plzeňské řeky, netopýři nebo bobr evropský. V rámci projektu je možné, aby si školy objednaly výuku také v terénní stanici spolku v Prusinách u Nebílov. „Našemu spolku se učební kapacity rychle plní, přesto ještě zbývá pár volných termínů,“ upozornila Jana Pohlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…