Plzeň rozšíří dvě školy. Vzniknou v nich nové učebny, kabinety nebo šatny

07.12.2023 16:28 | Tisková zpráva

Město Plzeň plánuje rozšíření dvou základních škol o přístavby a nástavby, ve kterých by měly vzniknout nové učebny, kabinety nebo sociální zařízení. Na oba projekty, přístavbu a nástavbu 13. ZŠ a 26. ZŠ, pak město obdrží dotaci z IROP – Integrované nástroje ITI, s jejím přijmutím na svém zasedání souhlasila Rada města Plzně. Přijetí těchto financí bude ještě schvalovat zastupitelstvo 14. prosince.

Plzeň rozšíří dvě školy. Vzniknou v nich nové učebny, kabinety nebo šatny
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Přístavby a nástavby tak vyřeší nedostatečnou kapacitu pro výuku odborných předmětů na obou školách. „V rámci projektu bude na 13. ZŠ vystavěno deset nových odborných učeben a dva pohybové sálky, prostory budou bezbariérové. Jedna učebna vznikne přestavbou prostor ve stávající budově. Součástí úprav je rovněž vybudování zázemí, tedy kabinetů odborných předmětů a toalet,“ sdělila Lucie Kantorová, náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu. Náklady na projekt jsou zhruba 100 milionů korun včetně DPH, výše dotace bude cca 70 milionů korun.

Přístavby a nástavby se dočká rovněž 26. ZŠ na Borech, kde bude vybudováno šest odborných učeben pro výuku cizích jazyků, přírodních věd nebo pro polytechnické vzdělání, kabinety a výtah v nové přístavbě školy. „Tato část bude propojena krčkem s novou nástavbou, která bude sloužit zejména ke komunikačnímu propojení nového pavilonu se vstupním objektem školy. Budou zde umístěny šatny, toalety pro žáky a zaměstnance a úklidová místnost,“ doplnila Lucie Kantorová. Projekt vyjde na zhruba 70 milionů korun včetně DPH, výše dotace bude cca 38 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…