Plzeň spustila ChatBot, nový nástroj pro komunikaci s občany

19.10.2019 16:07

ChatBot, neboli robot sloužící pro okamžitou komunikaci s občany, spustila Plzeň nově na webových stránkách města Plzně www.plzen.eu.

Plzeň spustila ChatBot, nový nástroj pro komunikaci s občany
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Tento počítačový program simulující lidskou konverzaci bude umět rychle pomoct se základní orientací v nejvíce frekventovaných životních situacích, které občané na úřadech řeší. Projekt je součástí konceptu Smart City Plzeň, který má za cíl přinášet chytrá řešení pro lepší život obyvatel západočeské metropole.

Na webových stránkách se ChatBot objevuje jako vyskakovací okno v pravém dolním rohu obrazovky. „ChatBot je běžné konverzační okno, ve kterém se objeví sdělení, že s vámi komunikuje robot Magistrátu města Plzně. Ten poradí s některou ze situací, kterou lze na úřadě vyřídit. S použitím této automatizované konverzace nemusí občan procházet webové stránky, důležité informace, pro které přichází, má v tu chvíli před sebou okamžitě, v řádech vteřin,“ řekl Tomáš Benedikt, vedoucí Úseku rozvoje Správy informačních technologií města Plzně.

Chatbot nabízí informace z několika vybraných oblastí – osobní doklady, evidence občanů, živnostenský úřad, registr řidičů, registr vozidel a registrační značky. V úvodu se objeví daná nabídka, navigace pak funguje velmi jednoduše — označíte jednu z výše uvedených oblastí a robot vám začne nabízet konkrétní situace, opět vyberete a takto postupujete až do chvíle, kdy se dozvíte vše, co potřebujete. Může to být například adresa a úřední hodiny instituce, jaké dokumenty je nutné předložit, nechybí informace o čekacích dobách, možnost objednat se online, samozřejmě funguje i přesměrování na stránky úřadů a další. ChatBot tak automatizovaným dialogem jednoduše provede celým řešením úředního úkonu.

Web města Plzně měsíčně navštíví zhruba 60 tisíc uživatelů, kteří vygenerují na 150 tisíc návštěv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.