Plzeňský centrální obvod má další street workoutové sestavy

09.12.2016 10:00

Nové street workoutové sestavy se nacházejí ve Škodalandu a u dětského hřiště v Čermákově ulici v blízkosti nákupního centra Area Bory. Právě tam je nechal naistalovat plzeňský centrální obvod a navazuje tak na první street workoutovou sestavu, která se nachází v borské Heyrovského ulici.

Plzeňský centrální obvod má další street workoutové sestavy
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Cvičení na těchto sestavách přišlo v poslední době do obliby, a to hlavně mezi mládeží. Jde o sport zatím nerozšířený a v naší zemi se začal rozvíjet celkem nedávno. Cvičení se provádí ve venkovním prostředí a vlastní tělesnou vahou.

„Chceme i tímto způsobem podporovat mládež ve sportování a držet je co nejdále od všech negativních vlivů. Dělat prostě něco smysluplného a venkovním cvičením třeba změnit životní styl“, říká David Procházka, místostarosta centrálního obvodu.

Na část workoutové sestavy a úpravu prostoru v jejím okolí byl ve Škodalandu využit finanční příspěvek z Fondu životního prostředí Komise ŽP Rady města Plzně. Bylo vysázeno i deset javorů mléč, které budou v teplém a slunečném počasí zastiňovat prostor kolem konstrukce.

V nejbližší době má vzniknout další sestava

„Protože nám jde i o bezpečnost cvičenců, splňují oba workouty veškeré bezpečnostní normy a disponují také dopadovou plochou. Ve Škodalandu je písková, v Čermákově ulici je zase tvořena z pryžových desek. Jedná se o certifikovanou dopadovku, nenáročnou na údržbu“, dodává David Procházka.

Nezůstane však jen u těchto dvou nových sestav. V nejbližší době má vzniknout v zadních Skvrňanech v ulici T. Brzkové další sestava, kterou na doporučení centrálního obvodu vybuduje město Plzeň a po její realizaci přejde do komplexní péče plzeňského centrálního obvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…