Polička má nový park

11.11.2014 11:23

Město Polička vybudovalo nový park v lokalitě rodinných domků Mánesova.  Stavební a sadové úpravy byly v novém areálu o rozloze asi 0,5 hektaru dokončeny na podzim tohoto roku.  Na první pohled každého zaujme i zcela nový prvek, který tu vznikl, a to je kopeček, který může sloužit v zimě menším dětem pro sáňkování.

Polička má nový park
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žena sedící na lavičce v parku. Ilustrační foto

Vysazeno bylo celkem 1493 rostlin, z toho i několik desítek listnatých a jehličnatých stromů. Z listnatých stromů jsou zde k vidění např. zvláštní odrůdy javoru, břízy, habru, jabloně a třešně, z jehličnatých dřevin odrůdy smrku, borovice a jedle.

Park za 2,2 mil. Kč pořídilo město Polička s využitím dotačních prostředků. Na sadové úpravy parku přispěje dotací ve výši 0,56 mil. Kč Státní fond životního prostředí ČR v rámci Operačního programu Životní prostředí. Nový mobiliář, který ještě v parku chybí, bude pořízen v dalších letech dle finančních možností města. Na jaře přibudou nové lavičky a některé herní prvky pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: policka.org

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…