Prachatice: Hrušně putovaly do Hrušek

01.11.2021 15:03

V rámci firemního dobrovolnictví finančně přispěli, do výzvy Hrušky pro Hrušky na nákup stromů hrušní lidem po letním tornádu na Moravě, zaměstnanci úřadu a další dobrovolníci.

Prachatice: Hrušně putovaly do Hrušek
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

V rámci firemního dobrovolnictví finančně přispěli, do výzvy Hrušky pro Hrušky na nákup stromů hrušní lidem po letním tornádu na Moravě, zaměstnanci úřadu a další dobrovolníci, jako byli členové komise sociální a prevence kriminality, či jednotlivci z řad seniorů (Senioři ČR, SeniorPoint) a někteří zastupitelé.

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42752 lidí

Sešlo se šest a půl tisíce korun, ze kterých bylo nakoupeno 20 stromů hrušní v místním zahradnictví. Hrušně 26. 10. 2021 odvezli místostarosta Miroslav Lorenc, předseda komise Zdeněk Krejsa a koordinátor sbírky do obce Hrušky rodině Oldřicha a Jitky Komendových. Na prachatické čekalo milé setkání, při kávě a pravých moravských koláčích poslouchali o „hrůzném tornádu“, která na Moravě před létem bylo (a po prohlídce obce, stále ještě na mnohých místech je). Prachatická skupinka přivezla Komendovým nejen stromy, ale také zbytek peněz a pozornosti z města. Měli velikou radost a také hned říkali, že si vše nenechají pro sebe, o stromky se rozdělí, a dají vědět, jak se chytly.

Symbolicky první strom hrušně byl na zahradě vysazen. Rodina přišla nejen o zahradu, sad, ale také stodolu, dílnu a měla poničený dům.

Děkujeme všem dobrovolníkům, kteří se do sbírky na nákup hrušní Hrušek pro Hrušky podíleli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…