Prachatice: Lázně svaté Markéty ožívají

26.07.2018 10:01

V poslední době se hodně napsalo o našich rekordních doslova "pár set milionových investicích", které se v letošním roce realizují v našem městě. Trochu v jejich stínu zůstávají možná pro mnohé skryté další drobné opravy, úpravy a zhodnocování našeho majetku.

Prachatice: Lázně svaté Markéty ožívají
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

V loňském roce jsem se na tomto místě zmínil o jakési revitalizaci a oživení krásného koutu našeho města, kterému se říká Lázně sv. Markéty, a to na pozemcích, které městu zůstaly a které nemají nic společného s neúspěšným projektem výstavby tehdy plánovaného kongresového a wellness centra. Jen pro připomenutí. Loni zde byla instalována Zážitková stezka víly Majolenky, opravené historické kamenné opěrné zdi bývalé lázeňské lesní promenády, opravena asfaltová příjezdová komunikace, pracovalo se na novém oltáři do kaple sv. Markéty a v závěru roku byl dobudován a předán do užívání Areál lesních her. Tím vše neskončilo.

Na Lázních letos pokračujeme v duchu a v návaznosti na loňské úpravy vycházející z historického vnímání této části města, tedy úpravami směřujícími k zatraktivnění především pro relaxaci a oddych v mnoha případech zaměřenými pro rodiny s dětmi. Na jaře zde byla otevřena Naučná stezka ptačích budek Bohuslava Nauše. Určitou atrakcí může být umělecké ztvárnění a označení zde se nacházejícího průsečíku 49 rovnoběžky a 14 poledníku, který též připomene páska v dlažbě budoucího rekonstruovaného Malého náměstí. Takový průsečík je v jižních Čechách jediný.

Pro poměrně velký úspěch a zájem bude ještě v letošním roce vybudována další etapa Areálu lesních her, na kterou se nám podařilo získat dotaci ve výši 100%. Zde se sluší poděkovat především Janu Klimešovi, Jirkovi Machartovi a Městským lesům, kteří na těchto posledních zmíněných projektech odvedli nemalý kus práce.

Instalací vnitřního vybavení byla dokončena rekonstrukce kaple sv. Markéty. Její slavnostní otevření se  konalo na svátek sv. Markéty - 13. července.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…