Prachatice: Výměnný obchod, soumarský pochod a slavnosti soumarů

05.07.2019 9:41

V pátek 19. července proběhne na Velkém náměstí výměnný obchod mezi soumary a prachatickými obchodníky. Po skončení obchodování se soumaři vydají na soumarský pochod do Grainetu, kde se připojí k Bavorsko-českým soumarským slavnostem.

Prachatice: Výměnný obchod, soumarský pochod a slavnosti soumarů
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

V pátek 19. července proběhne od 9:30 na Velkém náměstí v Prachaticích výměnný středověký obchod mezi soumary a prachatickými obchodníky. Soumaři přivezou z Bavorska do Prachatic sůl, za kterou dostanou výměnou zboží. Obchodníky přivítá na náměstí vedení města. Na krátkou divadelní scénku jsou zváni všichni obyvatelé Prachatic a okolí.

Po skončení obchodování se soumaři vydají na soumarské tažení do partnerského města Grainetu po středověké Zlaté stezce. Přenocují ve Volarech a v sobotu 20. července se připojí k Bavorsko-českým soumarským slavnostem v Grainetu, které budou vrcholit v neděli 21. července.

Soumaři rádi přivítají zájemce, kteří by společně s nimi absolvovali soumarské tažení. Zájemci hlaste se na tel. čísle 606 914 826 pan Rosa.

Vedení města Grainetu a soumaři zvou rovněž všechny na Bavorsko-české soumarské slavnosti.

Program soumarského pochodu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.