Praha 1: Létali jsme napříč handicapy

29.04.2016 9:17 | Zprávy

Skvělá atmosféra vládla před pár dny v letňanské Hurricane Factory při akci, která názorně ukázala, že handicap může být opravdu jen slovo. Největší zásluhu měl na tom pořadatelský spolek se symbolickým názvem „Cesta za snem“, ale vydatně mu pomohli další organizace, firmy a dobří lidé. Patřila k nim i Městská část Praha 1, která si za svoji podporu vysloužila velké poděkování.

Praha 1: Létali jsme napříč handicapy
Foto: praha.eu
Popisek: Úřad Městské části Praha 1

„Zvláštní poděkování patří Městské části Praha 1 za velkou podporu při PR a propagaci celé akce. Jste úžasní a moc děkujeme!“ zaznělo od pořadatelů a my to rádi vyřizujeme.

A o co v pondělí šlo? Praha je letos Evropským hlavním městem sportu a při té příležitosti spolek Cesta za snem uspořádal výbornou akci, při které si lidé s handicapem i bez společně zalétali. Sjeli se ze všech krajů České republiky, aby si vyzkoušeli volný pád v jediném simulátoru u nás, který se nachází v centru Hurricane Factory. Zúčastnit se mohl kdokoli – nevidomý, neslyšící, vozíčkář…

„Cílem projektu bylo dokázat, že i lidé s handicapem mohou dělat opravdu nejrozmanitější aktivity, s ostatními handicapovanými i s lidmi bez postižení. A sport je toho krásným příkladem,“ vysvětlil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který akci spolu třeba s bývalou olympioničkou Kateřinou Neumannovou osobně podpořil.

A Hurricane Factory od začátku ovládla jedinečná atmosféra, které podlehl nejeden návštěvník – jako třeba tisková mluvčí Městské části Praha 1 Veronika Blažková, která se statečně navlékla do speciálního obleku a helmy a nechala své tělo ovládat hurikánem.

To ale nebylo všechno a po řádném vyfoukání čekal všechny zájemce přesun na Staroměstskou radnici, kde dostali možnost nahlédnout do míst, kudy kráčely dějiny.

Zajímá vás, jak si plnit sny a jak za nimi jít – s handicapem i bez? Podívejte se na www.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Milan Brázdil byl položen dotaz

Podle mě dezinformujete vy, když tvrdíte, co tvrdíte

Dobrý den, pane Brázdile, obracím se na vás zde, protože mi to přijde důvěryhodnější, i když mi zřejmě neodpovíte, snad si to aspoň přečtete. Jestli vás zajímá, co si myslím o korespondenční volbě tak vám řeknu, že je mi to úplně jedno, spíš mě štve, že vy poslanci (koalice i opozice) řešíte právě t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Město investuje do energetických úspor a modernizace 34 budov

7:37 Liberec: Město investuje do energetických úspor a modernizace 34 budov

Úspory přes 90 milionů korun za energie a významné zlepšení technického stavu u více než 30 budov, v…