Praha 11: Zápisy do jihoměstských školek letos probíhají elektronicky

12.05.2020 21:09

Městská část Praha 11 letos spustila elektronický systém zápisů do mateřských škol. Zapojila se tak do pilotního projektu hlavního města, jehož smyslem je zajistit transparentnost zápisů do školek zřizovaných městskou částí a zjednodušit jejich průběh. Na přihlášení dětí už mají rodiče čas jen do 16. května.

Praha 11: Zápisy do jihoměstských školek letos probíhají elektronicky
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

Rodiče jihoměstských předškoláků letos na jaře čekala velká novinka - elektronické zápisy do mateřských škol. V Praze 11 se koncem dubna rozběhly v rámci pilotního projektu hlavního města, jehož cílem je zajistit transparentnost zápisů a maximálně zjednodušit jejich průběh. Další výhodou elektronických zápisů je snížení administrativní zátěže a získání zpětné vazby jak pro městskou část, tak veřejnost.

„Vzhledem k mimořádné situaci probíhají na doporučení MŠMT letošní zápisy bez přítomností dětí i zákonných zástupců, forma elektronických zápisů je tedy vítaným nástrojem. Jsem ráda, že se přijímací řízení zjednodušilo a zrychlilo, navíc je také bezpečné z hlediska ochrany osobních údajů,“ vysvětlila Zuzana Ujhelyiová (Piráti), radní jedenácté městské části pro školství.

Veškeré potřebné informace k zápisům rodiče naleznou na speciálním webu zapisdoms-praha11.praha.eu, a to včetně instruktážního videa, které je celým procesem provede krok za krokem.

„Pro rodiče je určitě příjemnější, když mohou pro své dítě vybrat školku a poté podat přihlášku z pohodlí domova. Vyřeší tím pádem vše najednou a ušetří čas. Na uvedené webové stránce jsou navíc pravidelně aktualizovány údaje o počtech volných míst v jednotlivých mateřských školách, takže lze lépe odhadnout šance na přijetí dítěte,“ dodává Ujhelyiová.

Termín pro podání přihlášek k předškolnímu vzdělávání ve školním roce 2020/2021 připadá na sobou 16. května, od 4. června pak mohou rodiče očekávat informaci o přijetí/nepřijetí dítěte do mateřské školy. Informace budou zveřejněny na vývěskách a webových stránkách jednotlivých škol. Po celou dobu přijímacího řízení mohou rodiče jeho průběh monitorovat prostřednictvím zmíněné webové stránky zapisdoms-praha11.praha.eu.

Vzhledem k pozitivním ohlasům na elektronické zápisy v Praze 11 nyní hlavní město zvažuje rozšíření projektu i do ostatních městských částí. „Předběžný zájem už projevilo několik městských částí, například Praha 3 nebo Praha 12. Počítáme tedy s tím, že by od školního roku 2021/2022 měly elektronické zápisy probíhat na těchto i dalších městských částech, které do projektu dobrovolně vstoupí, " uvedl radní hl. m. Prahy pro školství Vít Šimral (Piráti).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…