Praha 2: Městská část zařídila klubovnu klubu Dvojka pro seniory

13.04.2018 8:36

Dvojka pro seniory, nejstarší a nejoblíbenější zájmový klub obyvatel Prahy 2, má nové zázemí na adrese Balbínova 6. Klub pro seniory založila před osmi roky místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Praha 2: Městská část zařídila klubovnu klubu Dvojka pro seniory
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Klubové zázemí bylo slavnostně otevřeno 12. dubna v rámci Dne otevřených dveří. „Klub Dvojka pro seniory získal za dobu své existence přes dva tisíce členů a jejich počet stále stoupá. Proto jsme pro ně před časem začali hledat prostor pro setkávání, místo, které by bylo určeno jen pro ně. Mám velkou radost, že se nyní toto přání našich seniorů podařilo splnit,“ říká místostarostka Prahy 2 a zakladatelka klubu Alexandra Udženija, v jejíž gesci je sociální oblast.

V nových prostorách v Balbínově ulici mají senioři čtyři místnosti o celkové rozloze 144 m2. V nich je členům klubu k dispozici počítačová učebna se čtyřmi počítači, knihovnička, malý přednáškový sál a relaxační prostor s kuchyňkou pro rychlé občerstvení. Od května se zde budou pro členy klubu pořádat pravidelné besedy a činoherní představení, do budoucna se počítá i s tvořivými dílnami nebo kurzy vaření. První akcí bude 18. dubna přednáška o pražském kubismu ve spolupráci se společností Praha neznámá.

Členem klubu Dvojka pro seniory se může stát každý občan, který má trvalé bydliště v Praze 2 a dosáhl věku minimálně šedesáti let. Podmínkou členství je rovněž pobírání starobního nebo plného invalidního důchodu. Dvojka pro seniory pořádá desítky společenských, kulturních a zdravotně zaměřených akcí, které mohou členové klubu navštěvovat zcela zdarma nebo za zvýhodněné vstupné. Nejoblíbenější akcí jsou celodenní výlety za krásami České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …