Praha 2: Radní a úředníci pomohou Všeobecné fakultní nemocnici, po roce opět darují krev

20.07.2021 15:11

Kritický nedostatek transfuzní krve, se kterým se nyní potýká Všeobecná fakultní nemocnice v Praze (VFN), pomohou odstranit ve čtvrtek 22. července 2021 politici a úředníci radnice Prahy 2. Osobním příkladem v této prospěšné činnosti jim půjdou v transfuzním centru na Karlově náměstí starostka Jana Černochová a radní Michal Zuna.

Praha 2: Radní a úředníci pomohou Všeobecné fakultní nemocnici, po roce opět darují krev
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

„Všeobecná fakultní nemocnice nám v poslední době významně pomáhala například s očkováním našich spoluobčanů proti onemocnění covid-19. V kritické situaci s nedostatkem transfuzních přípravků, která je v těchto dnech o poznání horší než v předchozích obdobích, chceme naopak my podat pomocnou ruku nemocnici. Stejně jako v srpnu loňského roku proto půjdeme darovat krev,“ vysvětluje starostka Prahy 2 Jana Černochová.

Důvodem akutního nedostatku krve je mimo jiné snaha o co nejrychlejší obnovení plánované péče a odložených operací v nemocnici, ale také doba dovolených a únava lidí po dlouhém lockdownu. Již začátkem července proto VFN vyzvala všechny dobrovolné dárce, aby neváhali a přišli krev darovat.

„Nyní je ta pravá chvíle si darování krve ve VFN zopakovat. V letních měsících jsou zásoby krve v nemocnicích vždy nižší. Vítám, že letní pomoc politiků a úředníků z Dvojky se stává tradicí. Tradicí, na kterou chceme i dále navazovat,“ konstatuje radní pro bezpečnost Prahy 2 Michal Zuna.

Radnice druhé městské části spolupracuje s VFN dlouhodobě. Vzájemná podpora a spolupráce s nemocnicí, která se nachází v katastrálním území Prahy 2, se týká nejrůznějších projektů. V posledním roce se vztahuje zejména ke koronavirové pandemii, kdy VFN zajistila bezproblémové očkování proti covidu-19 seniorům z Prahy 2, kteří o to projevili zájem. Výsledkem všestranné spolupráce je i současná výstava na Karlově náměstí. Jedná se o unikátní soubor fotografií, které pořídila fotografka Alžběta Jungrová na různých odděleních VFN včetně pacientů s covidem-19. Výstava potrvá do 31. srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…