Praha 5: Cesta za snem v Komunitním centru Prádelna

03.10.2018 9:15

"V říjnu začíná v Komunitním centru Prádelna v Holečkově ulici zimní semestr vzdělávacích a pohybových kurzů pro seniory, nové pololetí tanečních kroužků pro děti i další pravidelné aktivity jako například hudební odpoledne nejen pro seniory Zazpívejte si s námi. Samozřejmě ani letos nechybí v programu zcela nové pravidelné aktivity," uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Cesta za snem v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Komunitní centrum Prádelna

Jednou z nich je „Klub filmového diváka“ - cyklus filmových podvečerů, na kterých návštěvníci zhlédnou nejen filmy se silnými osobním příběhy, ale setkají se přímo s jejich tvůrci nebo hlavními aktéry. Cyklus bude zahájen v úterý 23. října 2018 v 16 hodin filmem „Cesta za snem“. Film uvede jeho hlavní hrdina Heřman Volf, který vypoví svůj životní příběh. Přestože se díky úrazu ocitl na vozíčku, pomáhá ostatním plnit si své sny.

Začalo to v roce 2006, kdy se Heřman Volf, nynější předseda Cesty za snem, nešťastně poranil při nočním lyžování v Herlikovicích. Už na spinální jednotce se rozhodl, že se vrátí zpátky do života a nevzdá to. Vrhnul se na plavání, lyže, potápění, jachting nebo skákání padákem. Nejvíc mu ale učarovalo kolo s ručním pohonem, handbike. V roce 2009 s kamarádem jel do Paříže, pak do Banské Bystrice a na třetí cestu se vydali přes Alpy do Říma, aby požádali papeže o požehnání pro všechny české vozíčkáře. Právě o této cestě vypráví dokumentární film Cesta za nadějí. Volf chtěl prostřednictvím požehnání od papeže lidem na vozíku ukázat, že nejsou sami, i když se tak možná cítí. Jen s pomocí paží pro ně jel do Vatikánu téměř 1500 kilometrů. To všechno je však pouze zlomek akcí, které se dnes odehrávají v rámci projektu Cesta za snem. Za dlouhá léta, co projekt existuje, se mu podařilo navázat partnerství s velkými firmami v Česku, které jeho akce podporují a pomáhají mu.Více ZDE.

„Vzdělávací kurzy i rozličná zdravotní cvičení patří k velmi populárním pravidelným seniorským aktivitám v našem komunitním centru. Zájem o ně také zcela jasně prokazuje význam a funkčnost tohoto zařízení jako neformálního zázemí aktivních seniorů naší městské části. Do této koncepce tak zapadá i nový cyklus filmových večerů, spojených se osobním setkáním s jejich tvůrci či aktéry. První večer navíc svým tématem symbolicky akcentuje sociální přesah všech činností, s komunitním centrem spojených. Osobní setkání s takovou výjimečnou osobností, jako je Heřman Volf, bude jistě inspirativním zážitkem nejen pro seniory,“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, zabývající se sociální oblastí a všemi aspekty s ní souvisejícími.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…