Praha 5: Co nového nabídne Komunitní centrum Louka

16.08.2018 9:16

„Prázdniny utíkají jako voda a proto již nyní jsme pro Vás v Komunitním centru Louka připravili program na příští školní rok. Všechny aktivity jsou rozděleny do třech tematických bloků. Prvním jsou pravidelné kurzy, které neodmyslitelně patří k našemu programu komunitního centra a budou zahájeny v září,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Co nového nabídne Komunitní centrum Louka
Foto: Praha 5
Popisek: Petr Lachnit v KC Louka

V Komunitním centru Louka to opět budou jazykové a počítačové kurzy a dále kurzy tréninků paměti. V druhém bloku vycházíme z požadavků a přání seniorů samotných, které v průběhu minulého roku vyslovili. Proto budeme pokračovat v tématech podpory zdravého a alternativního způsobu života, kde je kladen velký důraz na pohyb a samozřejmě i na péči o naši psychiku. Do komunitního centra Louka budou nadále docházet odborníci z oblasti medicíny, fyzioterapie, ale i cvičitelé jógy nebo Tai chi a další zajímaví hosté. Pokračovat budou vycházky a výlety za historií a magickými, pozapomenutými místy Prahy a okolí. Velký zájem také vzbudily besedy, které se týkaly bezpečnosti seniorů, prevence kriminality nebo ochrany spotřebitelských práv. Proto ani tato témata neopomineme, budeme diskutovat s odborníky z těchto oblastí, kteří danou problematiku nejen přiblíží, ale i zodpoví otázky. V minulém roce jsme připravovali mnoho výtvarných workshopů, o které vás ani v příštím školním roce neochudíme, ale právě naopak. V podzimním semestru připravujeme malou školu bylinkářství, na kterou bude navazovat i kurz, jak doma uklízet bez zbytečné chemie s pomocí přírodních prostředků, vaříme a pečeme s bylinkami a vánoční bylinková kosmetika s dárky. Pro velký zájem zahajujeme i kurzy grafologie, které budou mít několik na sebe navazujících setkání, a utvoří tak ucelený vzdělávací blok.

Pro ty, kteří navštěvují často komunitní centrum Louka, otevíráme kurzy „na jedno setkání“, kde budeme tvořit šperky, květinové vazby a také se setkávat s bytovou designérkou a dekoratérkou, která nás provede kurzy bytového designu a kultury. Účastníci kurzů si vyrobí pocitovou mapu pro svůj interiér, probíhat budou i praktické ukázky pracovních postupů dekorování a patinování. V neposlední řadě musíme ještě zmínit třetí skupinu připravovaných aktivit, která obsahuje žhavé novinky. Chceme podpořit tvořivost a zájem našich návštěvníků o okolní dění a pro ně bude zahájen kurz focení, který bude slavnostně ukončen výstavou všech vytvořených fotografií. Našim záměrem je, aby fotografie, které jsou „jedinečnými uměleckými díly“, bez ohledu na to, kdo je vytvořil, a autenticky vypovídají o našem vidění světa, zpestřily interiéry našich domovů. A možná ještě něco víc, aby tato díla mohli vnímat i senioři z pobytového odlehčovacího zařízení Na Neklance 15, kde je v současné době instalována výstavní fotografická expozice.

První floristický kurz v Komunitním centru Louka

V letní semestru v Komunitním centru louka proběhl historicky první floristický kurz, do kterého se zapsalo 25 žen. Nejednalo se jen o nahodilé tvoření, ale účastnice kurzu obdržely brožurku, která byla vytvořena přímo „na míru“ vzdělávacímu kurzu. V sedmi lekcích se seznámily a vyzkoušely si základní floristické techniky. V osmé lekci pak již floristky tvořily bez konkrétního zadání, jen s pomocí vlastí fantazie a načerpaných vědomostí. Každá seniorka-floristka pak na závěr obdržela osvědčení o absolvování kurzu a také mohla dobrovolně vyplnit dotazník spokojenosti, kde se vyjádřila k jednotlivým lekcím, tématům i vedení kurzu a také mohla sdělit, zda by si přála pokračování nebo opakování kurzu. Po vyhodnocení kurzu jsme zjistili, že většina dam seniorek si přeje opakování nebo vytvoření specializovaného – tematického kurzu. "Není možné tato přání nevyslyšet, a proto mimo tradiční dušičkové vazby a vázání adventních věnců připravujeme pro všechny zájemce floristické dílničky v rámci pravidelných čtvrtečních setkání seniorů v Komunitním centru Louka. Již nyní můžeme prozradit, že se budeme věnovat tvorbě z živých i sušených rostlin, vyrobíme si dekorace do bytu, květinové šperky na ples a nahlédneme do 'kuchyně' mistrů ikebany," dodává radní JUDr. Petr Lachnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…