Praha 5: Komponovaný pořad o Květě Fialové v Komunitním centru Prádelna

13.06.2019 8:38

Na čtvrtek 13. června 2019 připravila Mgr. Libuše Papírníková v Komunitním centru Prádelna další komponovaný pořad z cyklu věnovaného významným a výrazným osobnostem nejen uměleckého a kulturního života. Tentokrát se bude týkat Květy Fialové.

Praha 5: Komponovaný pořad o Květě Fialové v Komunitním centru Prádelna
Foto: praha5.cz
Popisek: Komunitní centrum Prádelna Prahy 5

Po Stelle Zázvorkové a pásmu o světoznámé šansoniérce Edith Piaf se tak jedná o třetí setkání, určené především seniorům, během nichž se návštěvníci seznámí s životem a tvorbou vybraných osobností, ale především je jim nabídnuto prožít intenzivní a emocionálně silný zážitek. Autorka těchto pořadů totiž působivě kombinuje formálně různorodé postupy – vyprávění, recitaci, emotivní hudbu, bohatý obrazový doprovod a audiovizuálními vstupy. Vytváří tím takřka meditativní atmosféru, umožňující vnitřní propojení s osobností a jejím životním příběhem. Pro většinu návštěvníků se tak jedná o jedinečný, svým způsobem filozoficko-duchovní zážitek, rozjímání o životě, stáří i smyslu existence, který v nich doznívá ještě dlouho po skončení pořadu. Alespoň s podobnými pocity odcházela většina seniorů z předchozích dvou setkání.

S nápadem na pořádání komponovaných pořadů o známých osobnostech kulturního světa, které budou koncipovány především pro seniorské publikum, přišel radní JUDr. Petr Lachnit. Jelikož zároveň chtěl, aby se jednalo o originální pásma, přesahující pouhé představení životních mezníků vybraných umělců, oslovil Mgr. Libuši Papírníkovou, jež měla s přípravou a realizací podobných vystoupení dlouholeté zkušenosti. A tento záměr se opravdu vydařil. Již první pásmo o Stelle Zázvorkové potvrdilo vysokou kvalitu, netradiční pojetí i zájem ze strany seniorů. Předpokládám, že setkání, věnované Květě Fialové, bude též velmi výrazné. Ač neměla vůbec lehký a jednoduchý život, Květa Fialová vždy říkala, jak miluje stáří a jak je krásné. Věřila, že po smrti se lidská duše vrátí v podobě květiny. „Já zase věřím, že tuto její květinu nám Libuše Papírníková vyčaruje 13. června,“ zamýšlí se radní JUDr. Petr Lachnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…