Praha 5: Komunitní centra Prádelna a Louka fungují opět on-line

19.10.2020 8:38

„Vzhledem k současné situaci přešla komunitní centra Prádelna a Louka od poloviny října opět do režimu on-line,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Komunitní centra Prádelna a Louka fungují opět on-line
Foto: Praha 5
Popisek: Komunitní centrum Prádelna

„Pravidelné kurzy pro seniory tak pokračují v podobě distanční výuky a již na jaře se ukázalo, že senioři mají o tuto formu výuky zájem a dokáží v praxi využívat digitální technologie. Pokračuje se tedy stejným systémem, kdy v den konání kurzu dostane každý přihlášený účastník do své e-mailové schránky aktuální lekci (dokumenty), úkoly, kvízy a zadání pro samostatnou práci, odkazy na zajímavé weby a webináře, návody na cvičení i pozdravy od lektorů a pracovníků komunitního centra," dodává Lachnit.

Za Komunitní centrum Prádelna aktuálně již od začátku plně fungují on-line kurzy španělského, anglického jazyka a konverzace, kurzy práce s PC a kurz digitální fotografie/grafiky, z pohybových aktivit nabízí centrum videolekce jógy a zdravotní gymnastiky, postupně jsou připravovány podklady pro zájemce o stabilizační cvičení, tai-chi nebo rehabilitační cvičení v domácích podmínkách. Kromě toho chtějí pracovníci centra virtuálně připomenout říjnovou výstavu Pavla Kantorka, případně představit novou expozici v Galerii Prádelna.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Komunitní centrum Louka pro své zájemce kromě jazykových kurzů navíc připravuje návody na kreativní tvoření, on-line trénink paměti nebo videokurzy základů kresby. Na facebookových stránkách centra může návštěvník také zhlédnout virtuální říjnovou vernisáž výstavy „Krajiny v Louce“. Šikovní kurzisté z řad seniorů, kterým patří velký obdiv, s jakou energií se do tvorby pustili, vytvořili krásné obrazy, které zdobí prostory komunitního centra.

Na kurzy se mohou přihlásit i noví zájemci z řad seniorů, neboť kapacita virtuálních učeben není, na rozdíl od těch v prostorách komunitních center, omezená. Bližší informace a přihlášení se nacházejí na webových stránkách center - www.kcpradelna.cz a kc-louka.webnode.cz, případně se lze informovat nejlépe prostřednictvím e-mailu: kcpradelna@seznam.cz nebo kclouka@seznam.cz.

„Na základě zkušeností z jarních měsíců zareagovali pracovníci našich komunitních center velmi rychle a během krátké doby přešli do režimu distanční výuky takřka všech pravidelných kurzů pro seniory v rámci projektu Podpora komunitního života v Městské části Praha 5. Samozřejmě on-line výuka plnohodnotně nenahradí prezenční formu kurzů, neboť důležitou součástí takřka všech seniorských aktivit v komunitních centrech je především osobní setkávání, poznávání sebe i ostatních, navazování kontaktů; zkrátka přirozené vytváření komunity. Nicméně i takovýto vzdálený kontakt je pro seniory, pro které izolace představuje velmi stresující a nepříjemnou situaci, povzbuzujícím momentem a samotný obsah zasílaných lekcí může adresátům přinést smysluplnou náplň a tipy na uchování fyzického i psychického zdraví. Tudíž oceňuji náročnou práci pracovníků komunitních center i lektorů jednotlivých aktivit při přípravě on-line provozu. Zároveň se, stejně jako všichni zúčastnění, velmi těším na návrat normálního provozu a příležitost setkávat se tváří v tvář. Snad to nebude dlouho trvat,“ uvažuje JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který se dlouhodobě věnuje sociální problematice a kvalitě života seniorské populace především.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…