Praha 5: Komunitní centrum Prádelna nabízí bohatý program i o prázdninách

08.07.2019 9:15

Již se stalo tradicí, že ani během letních prázdnin Komunitní centrum Prádelna v Holečkově ulici nepřerušuje provoz, nýbrž připraví speciální program, který pod názvem „Léto s KC Prádelna 2019“ nabízí řadu volnočasových aktivit pro děti a mládež a samozřejmě také pro seniory.

Praha 5: Komunitní centrum Prádelna nabízí bohatý program i o prázdninách
Foto: Praha 5
Popisek: Zdravotní gymnastika pro seniory v komunitním centru Prádelna

Ti budou mít příležitost navštívit například oblíbenou letní iKavárnu coby prostor pro setkání a popovídání si s přáteli, jejíž specialitou bude, podobně jako v loňském roce, ochutnávka „letních“ nápojů z produkce Pivovarů Staropramen - stálého podporovatele komunitního centra. Zároveň ale stejně jako v průběhu celého roku budou v rámci iKavárny k dispozici počítače s připojením na internet, což představuje ideální příležitost k přečtení aktuálního zpravodajství, kontrole e-mailů nebo prohlídce fotografií z dovolené. Ve vybrané dny bude pro seniory fungovat herna stolního tenisu, nabízí se možnost využít hřiště na pétanque, zacvičit si zdravotní gymnastiku nebo navštívit lekce jógy pro seniory.

Asi nejoblíbenější součást letního programu tvoří celodenní poznávací výlety SENzačních SENiorů z Komunitního centra Prádelna mimo Prahu. Letos se senioři díky zapojení komunitního centra do projektu Podpory komunitního života na Praze 5 vydají na dva výlety autobusem – do Litoměřic a Karlových Varů. Kromě toho pojedou tradičně vlakem na výlet do Mariánských Lázní. Ve všech městech bude na výletníky čekat místní kvalifikovaný průvodce, který jim přiblíží nejzajímavější památky a místa dané lokality.

Součástí letošního letního programu jsou také dvě velmi zajímavé akce. Zaprvé se jedná ve středu 17. července o procházku po Praze s odborným průvodcem, která má téma „Dvory, dvorky, dvorečky“ a která bude jistě velmi inspirativní a přínosná i pro znalce pražských zákoutí. Druhou akcí je návštěva Pivovaru Staropramen, která se uskutečnila již v loňském roce a měla velký úspěch. Na koho se loni nedostalo, má příležitost přihlásit se na letošní prohlídku, která se uskuteční ve středu 28. srpna.

Dění v období letního klidu

Podstatná část prázdninových měsíců bude v Komunitním centru Prádelna patřit také dětem. Pro ně je připraven již tradiční příměstský tábor Class Act, který je určen aglicky mluvícím dětem, žijícím v Praze. Kromě něj zde proběhne několik cyklů příměstského tábora „Umělecké léto v Prádelně“, který pořádá jeden z nejvyhledávanějších pořadatelů dětských táborů, Veselý Příměšťák (www.veselyprimestak.cz). Pro děti si organizátoři přichystali multižánrový program, který kombinuje hudbu, tanec, výtvarné umění atd.

Ani letos nebude na začátku srpna chybět festival komorních larpů spolku Rolling, jenž má v letním programu již své stálé místo.

„Letní měsíce bývají specifické, neboť spousta pravidelných návštěvníků z řad seniorů odjíždí na chaty, chalupy a letní byty, hlídá vnoučata a pečuje o domovy svých blízkých během dovolených. Ze zkušenosti minulých let však víme, že atraktivní letní program Komunitního centra Prádelna si i přes tento fakt nachází početné zájemce a představuje hodnotný příspěvek k společenskému a kulturnímu dění v naší městské části v tomto „období letního klidu“. Tato zkušenost potvrzuje, že tu existuje, a stále roste, velká skupina tzv. moderních seniorů, kteří jsou aktivní a tvořiví, čímž si uchovávají tělesnou i duševní svěžest do vysokého věku. Proto je velmi důležité poskytnout i těmto seniorům zajímavou a smysluplnou činnost, kterou vyplní volný čas. Letos se navíc ještě rozšířila nabídka příměstských táborů pro děti a mládež, kromě cizojazyčného tábora Class Act se v centru uskuteční celý cyklus příměstských táborů pod názvem „Umělecké léto v Prádelně“. To je pro mne dalším potvrzením skutečnosti, že komunitní centrum slouží návštěvníkům napříč generacemi. Věřím, že každý si zde najde něco, čím by si mohl obohatit letní prázdniny. Těšíme se na vás,“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který mj. podporuje volnočasové aktivity nejen pro seniory.

Kompletní program a všechny aktuální informace naleznou zájemci na www.kcpradelna.cz.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…