Praha 5: Kurz malby pro seniory v Komunitním centru Louka

25.10.2021 11:07 | Tisková zpráva

„Plný barev, rozvoje vnímání i kreativity - to je nový Kurz malby pro seniory, který v září odstartoval v smíchovském Komunitním centru Louka,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Kurz malby pro seniory v Komunitním centru Louka
Foto: Praha 5
Popisek: Kurz malby pro seniory v KC Louka

Zájem seniorů o výtvarné techniky rostl již v loňském roce, kdy zde probíhal Kurz kresby. Na něm se senioři seznámili s technikou stínování, kompozicí, měřítkem a dalšími pojmy, kromě toho však také experimentovali s barevným pastelem a vodovkami. A to byl ten okamžik, kdy práce s barvami účastníky kurzu nadchla, což bylo impulzem pro další rozvoj seniorů v oblasti výtvarného tvoření.

Díky podpoře v rámci projektu SenSen plní sen proběhla na začátku září první lekce, kde se dvanáct seniorů pustilo do práce a začali si plnit jeden ze svých snů - vyzkoušet si malbu na plátno.

Anketa

Vydrží Fialova vláda až do řádných sněmovních voleb?

hlasovalo: 16140 lidí

Kurz malby rozvíjí u účastníků dovednosti správné práce s barvou, správného dívání se a pozorování daného motivu, hledání světel a stínů. Cílem není naučit se vytvořit dokonalý “fotorealistický” obraz, nýbrž rozvíjí schopnost nahlížení na sledovaný objekt, učí vnímání okamžiku, prožitku dané chvíle, přináší zkušenost s hraním si s barvou i relaxaci a v neposlední řadě představuje čas, společně strávený s ostatními při kreativní činnosti.

Kromě praktických dovedností se senioři během kurzu seznámí i se zajímavostmi z dějin umění nebo proberou aktuální dění v kultuře.

Kurz je rozdělen do dvou částí. V první se účastníci naučí práci s barvou a techniku kladení barev na plátno a pokusí se znázornit motiv květů. Další část už poskytuje volnější tvůrčí přístup, kdy se na větší formát plátna bude zpracovávat krajina tak, aby obraz vystihl i vztah k danému tématu.

Setkávání budou probíhat do prosince tohoto roku, kdy je také v plánu uspořádání společné výstavy vytvořených děl v prostorách Komunitního centra Louka.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…